Inloggen MijnONVZ

Wat kan uw gemeente voor u betekenen?

Als u niet in aanmerking komt voor langdurige zorg uit de Wlz, dan komt u misschien in aanmerking voor ondersteuning op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning  (Wmo 2015). Soms kunt u ook vanuit beide domeinen zorg krijgen. De Wmo is er voor iedereen die een lichtere vorm van ondersteuning nodig heeft. De gemeente regelt deze ondersteuning thuis. Het gaat dan om taken die geen medisch karakter hebben, zoals huishoudelijke hulp. Daarnaast regelt de gemeente dagbesteding, beschermd wonen, begeleiding en ondersteuning voor mantelzorgers.
In een aantal gevallen heeft u hiervoor een indicatie nodig. Dit is een beoordeling waarin staat dat en welke ondersteuning u nodig heeft. Onderdeel van deze beoordeling is het ‘’keukentafelgesprek’’ dat de gemeente met u voert.
Uw gemeente kan u hier meer informatie over geven.

Jongeren met een beperking, stoornis of aandoening en hun ouders kunnen vanaf 2015 bij de gemeente terecht voor hulp en ondersteuning bij opgroeiproblemen en opvoedproblemen. Het gaat onder andere om de volgende zorg: begeleiding, persoonlijke verzorging, kortdurend verblijf, behandeling en verblijfszorg.

Uw gemeente kan u hier meer informatie over geven

Heeft u vragen?

Tel 030 639 62 22

Ma-vrij08.30 - 21.00 uur

Contact

Zorgverzekeringen

Uw gezondheid is onze zorg. Met uitgebreide vergoedingen, aantrekkelijke premies en persoonlijke service.

Zorgverzekeringen >

ZorgConsulent

Persoonlijk advies over gezondheid, behandelingen, preventie en zorg.

ZorgConsulent
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding