"De LijfStijl test van ONVZ was voor mij een echte eye-opener"

“Mijn compagnon en ik zijn zelf fanatieke sporters. En sinds de oprichting van ons bedrijf in 1996 proberen we ook onze medewerkers te inspireren om actief te sporten. Tijdens gesprekken bij de lunch of bij het koffiezetapparaat. Elke dag weer. Informeel en vrijblijvend, maar vooral door zelf het goede voorbeeld geven. Vanuit onze rol als organisator van de Week van de Ondernemer kregen we intensievere contacten met ONVZ Zorgverzekeraar en ontdekten we dat vitaliteit veel meer is dan alleen actief sporten. Dat bijvoorbeeld ook voeding en ontspanning daar een belangrijke rol in spelen en dat een goede balans je weerbaarder maakt voor stress. Omdat we jaarlijks meer dan 25.000 ondernemers ontvangen op onze evenementen en omdat we louter A-merken tot onze partners mogen rekenen is de druk op onze organisatie, en dus op onze mensen, groot. Ondernemers zijn een kritisch publiek en marketeers werken met stevige targets. Voor ons is het dus cruciaal dat onze medewerkers fit zijn, weerstand hebben en goed met druk om kunnen gaan.

Yoga en fitness

De LijfStijl test was voor ons een ideale tool om te kijken hoe vitaal Synpact is. Deze test is, mede dankzij het ludieke promotiemateriaal van ONVZ, binnen onze organisatie enorm gaan leven. Al onze medewerkers, echt niemand uitgezonderd, hebben de test ingevuld. Er ontstond zelfs een interne competitie wie de hoogste score had. Geweldig om te zien. Jaarlijks organiseren wij een stranddag, zeg maar een sportieve vorm van de heidag, voor het hele team. Dit jaar stond die in het teken van de LijfStijl test. Niemand minder dan meervoudig Olympisch schaatskampioen Jochem Uytdehaage presenteerde onze collectieve bedrijfsscore en deelde zijn ervaringen als topsporter met ons. Onze score was best goed, gemiddeld een 7.8. Maar uit de test kwamen ook punten naar voren waar we echt mee aan de slag moeten. Werkdruk en balans tussen werk en privé behoeven wat extra aandacht. Hier gaan we dus actief mee aan de slag. Gelukkig kan ONVZ ons daarbij helpen door middel van bijvoorbeeld coaching van individuele medewerkers. Hun aanbod varieert van yoga en fitness tot ondersteuning bij het stoppen met roken. Omdat we als bedrijf zijn aangesloten bij het MKB-collectief van ONVZ, profiteren onze mensen ook van voordelen als kortere wachttijden en een vrije artsenkeuze.

Fitheid is de nieuwe rijkdom

Laatst hoorde ik de uitspraak ‘fitheid is de nieuwe rijkdom’ en die is bij me blijven hangen. Fitheid is meer dan gezondheid, daar moet je iedere dag actief aan werken. Omdat onze medewerkers ons belangrijkste kapitaal zijn, zal ik er alles aan doen om ze fit te houden. Mijn ambitie is dat we op onze stranddag in 2015 bekend kunnen maken dat we op de LijfStijl test hoger dan een 8,0 scoren. Dat is mijn ambitie en gezien het enthousiasme bij onze mensen ben ik er van overtuigd dat dat gaat lukken. Onze mensen staan vierkant achter deze aanpak. Ze waarderen het dat de werkgever verantwoordelijkheid neemt voor een gezond en vitaal bedrijf. Werkgevers die vinden dat gezondheid van medewerkers een privéaangelegenheid is, zijn niet meer van deze tijd. Het is juist een gezamenlijke verantwoordelijkheid.
Dus van vrijblijvende aandacht voor alleen sport hebben we het thema vitaliteit breder getrokken en structureel bij ons op de agenda gezet. Wat dat betreft was de LijfStijl test van ONVZ voor mij een echte eye-opener.”

Maarten van Druten, mede-eigenaar van marketingbureau Synpact

Ook benieuwd hoe het gesteld is met uw vitaliteit en die van uw medewerkers? Doe de LijfStijl test!

Heeft u vragen?

Tel 030 639 65 66

Ma-vrij08.30 - 17.30 uur

Meer informatie

LijfStijl

Beantwoord een aantal vragen over je "lijf" en je "leefstijl" en ontdek je LijfStijl score!


Doe de LijfStijl test
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding