Wedstrijd of Clinic?

Wedstrijd
Ben je een ervaren golfer, dan kan je deelnemen aan de wedstrijd over achttien holes. We hebben gekozen voor de spelvorm Texas Scramble en starten allemaal tegelijk middels een shotgun. Wilt u zich direct inschrijven? Klik dan hier.

Meer informatie over Texas Scramble
Het zeer populaire Texas Scramble is een wedstrijd die gekozen wordt door teams bestaande uit vier personen. Alle vier slaan af op de afslagplaats(en) en vervolgens kiezen de teamleden de bal met de beste ligging. De overige drie ballen worden opgenomen en geplaatst binnen één clublengte van deze bal, maar niet dichter bij de hole. Alle spelers slaan om beurten hun tweede bal van deze positie. Vervolgens wordt wederom gekozen welke bal de beste positie heeft en een ieder plaatst zijn bal weer binnen één clublengte. Wordt een bal in een hazard of in de rough gekozen, dan moeten de overige ballen ook van daaruit gespeeld worden. Markering kan geschieden met behulp van een tee. Op de greens moeten de ballen gespeeld worden binnen 10 cm van de gekozen bal, maar niet dichter bij de hole. Deze plaats dient gemarkeerd te worden met een marker.

Na iedere hole wordt de beste score genoteerd. Nadat de achttien holes zijn gespeeld, worden de scores opgeteld. Het team met de laagste netto score is winnaar. De scorekaart dient te worden ondertekend door twee spelers van het team.

Van elke speler moet minimaal vier maal de bal gekozen worden met de beste ligging. Dit moet genoteerd worden op de scorekaart. Voor wat betreft de handicapverrekening worden de gezamenlijke handicaps van een team opgeteld en 1/8 daarvan wordt als handicap meegegeven.

Clinic
Ben je een beginner of wil je deze dag de verdere kneepjes van het golfen goed onder de knie krijgen? Schrijf je dan in voor één van de twee clinics: de Startersclinic voor beginners of de Masterclass voor gevorderden. U kunt zich via het inschrijfformulier direct inschrijven.

Beide clinicprogramma’s bestaan in ieder geval uit de volgende onderdelen:

  • Les van een professional in alle slagen van de golfsport (chippen, putten en swing) met aansluitend oefengelegenheid
  • Spelen van enkele oefenholes
  • Spelen van een kleine wedstrijd
  • Aan alle deelnemers wordt golfmateriaal ter beschikking gesteld


Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding