Inloggen Digitaal Portaal

Wereldfit


Hieronder staan de veelgestelde vragen over Wereldfit

 • Waarom heeft ONVZ ervoor gekozen om Wereldfit te introduceren?

  Uit onderzoek is gebleken dat er voor verzekerden veel onduidelijkheid was over de vergoeding van medische kosten in het buitenland. Waarom wordt niet alles vergoed? Waarom maar een deel? Veel mensen sluiten daarom naast een zorgverzekering ook een reisverzekering af, met als gevolg dat ze vaak dubbel verzekerd zijn. Dat vindt ONVZ niet handig. Daarom hebben wij de buitenlanddekking uit onze aanvullende verzekeringen gehaald en uitgebreid en gebundeld in Wereldfit. Zo kunnen uw relaties een bewuste keuze maken voor een reisverzekering of voor Wereldfit.
  Wereldfit is dus een uitgebreidere verzekering voor zorg in het buitenland dan de zorg in de aanvullende verzekeringen vóór 2017.

 • Hoe sluiten mijn relaties Wereldfit af?

  Heeft uw relatie alleen een basisverzekering? Dan kan hij of zij Wereldfit eenvoudig afsluiten via MijnONVZ. Of u kan dit voor uw relatie doen in Digitaal Portaal. Als uw relatie momenteel een aanvullende verzekering heeft, dan hebben wij Wereldfit al voor hen aangezet.

 • Waarom hebben mijn relaties voor 2017 opeens Wereldfit?

  Vóór 2017 hadden alle aanvullende verzekeringen van ONVZ een aanvullende dekking voor zorg in het buitenland. Wij hebben deze dekking echter uit de aanvullende verzekeringen gehaald en uitgebreid en gebundeld in Wereldfit. Om te voorkomen dat uw relaties geen vergoeding meer hebben voor zorg in het buitenland, terwijl zij dachten daarvoor wel verzekerd te zijn, hebben wij de Wereldfit voor uw relaties met een aanvullende verzekering alvast aangezet. Wilt uw relatie deze dekking niet, dan kan men deze eenvoudig uitzetten in MijnONVZ. Hierover heeft uw relatie bericht van ons ontvangen. Of u kunt dit voor uw relatie doen in Digitaal Portaal.

  Om te beoordelen wat onze klanten hiervan zouden vinden, hebben we deze aanpak ook aan ons klantpanel voorgelegd. De meerderheid reageerde hierop positief. 

  Goed om te weten: Wereldfit is een uitgebreidere verzekering voor zorg in het buitenland dan de zorg in de aanvullende verzekering van uw relatie vóór 2017.

  Lees ook: Wat is er precies gewijzigd in de aanvullende verzekering van mijn relatie met de introductie van Wereldfit? 

 • Is mijn relatie dubbel verzekerd met Wereldfit én een (doorlopende) reisverzekering?

  Om dit te kunnen beoordelen dient uw relatie de huidige polis van de reisverzekering goed te bekijken. Heeft uw relatie in de reisverzekering vergoeding voor spoedeisende medische zorg in het buitenland (meestal is dit een aparte medische module)? En voor persoonshulpverlening, vervoer en extra verblijf? Dan is uw relatie hiervoor dubbel verzekerd wanneer hij ook Wereldfit heeft.

  Wanneer uw relatie recentelijk een doorlopende reisverzekering heeft afgesloten, is deze verzekering na een jaar opzegbaar. Heeft uw relatie de reisverzekering al langer dan een jaar? Dan is de reisverzekering in de meeste gevallen per maand opzegbaar.

 • Hoe maakt mijn relatie een keuze tussen Wereldfit en een (doorlopende) reisverzekering?

  Om deze vraag te beantwoorden dient uw relatie zichzelf de vraag te stellen wat hij belangrijk vindt wanneer hij op reis gaat. 

  • Vindt uw relatie het belangrijk dat medische zorg in alle situaties, waar hij ook is en wat hij op dat moment ook doet en in welk ziekenhuis hij ook wordt geholpen, uitstekend geregeld en verzekerd is? Dan is Wereldfit de beste keuze en adviseren wij uw relatie de reisverzekering te beëindigen om te voorkomen dat hij dubbel verzekerd is.  
  • Vindt uw relatie het minder belangrijk dat koffer en camera goed verzekerd zijn? Sluit uw relatie eenvoudig een annuleringverzekering af op het moment dat hij op reis gaat? Dan is Wereldfit de beste keuze en adviseren wij uw relatie de reisverzekering te beëindigen om te voorkomen dat hij dubbel verzekerd is.  
  • Vindt uw het wel belangrijk dat bagage goed is verzekerd?  En dat hij doorlopend verzekerd is voor een annulering van de reis?  Hecht hij minder belang aan vrije keuze van zorg in het buitenland? En maakt hij zich niet druk over uitsluitingen in de polis, zoals bijvoorbeeld zorg tijdens wintersport? Dan kan uw relatie beter een reisverzekering afsluiten. Een reisverzekering heeft immers ook een medische module en verzekert bagage en annulering van een reis.

  Wanneer uw relatie recentelijk een doorlopende reisverzekering heeft afgesloten, is deze verzekering na een jaar opzegbaar. Heeft uw relatie de reisverzekering al langer dan een jaar? Dan is de reisverzekering in de meeste gevallen per maand opzegbaar.

 • Waarom is de premie voor de aanvullende verzekeringen niet gedaald?

  Uw relatie betaalt maandelijks premie voor de zorgverzekering. Deze premie is nodig om de zorgkosten die wij in Nederland met elkaar maken, te kunnen betalen. We hebben immers een solidair zorgstelsel. Maar de zorgkosten stijgen, waardoor ook de premie zal moeten stijgen. Hierdoor is de premie van onze aanvullende verzekeringen voor 2017 niet omlaag gegaan, ondanks dat de vergoeding voor zorg in het buitenland uit de dekking gehaald is.

  Wel hebben we ervoor kunnen zorgen dat de premies van onze aanvullende verzekeringen voor 2017 niet nog verder omhoog zijn gegaan, maar gelijk zijn gebleven aan de premies van 2016. Hiervoor heeft ONVZ 8 miljoen van haar reserves beschikbaar gesteld.

 • Kan mijn relatie Wereldfit opzeggen?

  Wanneer uw relatie een aanvullende verzekering heeft afgesloten, is Wereldfit automatisch voor hem aangezet. Uw relatie kan Wereldfit eenvoudig uitzetten via MijnONVZ of u kunt dit doen via Digitaal Portaal. Net zoals geldt voor onze andere aanvullende verzekeringen kan Wereldfit tot 1 februari 2017 opgezegd worden. De wijziging gaat dan in per 1 januari 2017. 

  Let daarbij wel op het volgende: 

  • Als uw relatie Wereldfit uitzet, heeft hij of zij uitsluitend recht op zorg in het buitenland vanuit de Basisverzekering. En dat betekent dat spoedeisende en planbare zorg via ONVZ tot maximaal een keer het Nederlands tarief verzekerd is.  
  • Net zoals geldt voor onze andere aanvullende verzekeringen kan uw relatie Wereldfit tot 1 februari 2017 opzeggen. De wijziging gaat dan met terugwerkende kracht in per 1 januari 2017. Wordt de opzegging na 1 februari aan ons doorgegeven, dan gaat de wijziging pas in per 1 januari 2018. Wereldfit kan dus niet op elk moment aan- of uitgezet worden. Zo kunnen we de premie voor Wereldfit betaalbaar houden.
 • Bij andere zorgverzekeraars en reisverzekeraars kan ik kiezen tussen een Europa en Werelddekking, waarom bij ONVZ niet?

  Wij willen onze producten voor onze verzekerden zo eenvoudig mogelijk houden. Daarnaast is zorg in landen buiten Europa over het algemeen net zo duur als in de rest van de wereld. En uitzonderingen zoals Amerika, waar de kosten vele malen hoger zijn dan in Nederland, komen ook in Europa voor. Denk bijvoorbeeld aan Zwitserland. Om deze redenen hebben wij ervoor gekozen de dekking niet te splitsen, maar onze verzekerden een helder totaalpakket aan te bieden.

 • Wat is er precies gewijzigd in de aanvullende verzekering van mijn relatie met de introductie van Wereldfit?

  In deze brochure tabel wordt de dekking van onze aanvullende verzekeringen vóór 2017 vergeleken met de huidige dekking van die aanvullende verzekeringen én met Wereldfit. Zo kunt u gemakkelijk zien wat er verandert is in de aanvullende verzekering van uw relatie en wat de Wereldfit uw relatie oplevert. Brochure ‘Productvergelijking aanvullende verzekeringen en Wereldfit’

 • Betaalt mijn relatie premie voor kinderen onder de 18 jaar?

  Nee. Wereldfit biedt kinderen tot 18 jaar dezelfde vergoeding voor zorg in het buitenland als volwassenen. Het enige verschil is dat Wereldfit voor kinderen onder de 18 jaar gratis is. Het kan dus zinvol zijn voor uw relatie om de dekking en premie van de reisverzekering voor zijn gezin te vergelijken met die van de Wereldfit.

Heeft u vragen?

Ma-vrij08:30 - 17:30 uur

vo@onvz.nl

Contact
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding