Inloggen Digitaal Portaal

Verzuim & Inkomen

De afdeling Intern Relatiebeheer voert nieuwe contracten die u aanlevert zo snel mogelijk door. Door met elkaar goed op de details te letten, zorgen we er samen voor dat we onze klanten snel van dienst kunnen zijn.

Neem bijvoorbeeld het opmaken van collectieve zorg- en verzuimcontracten. Het komt voor dat de ondertekenaar van de akkoordverklaring niet tekenbevoegd is uit naam van de contractant. Een vervelende situatie, omdat het contract dan niet geldig is. U kunt de tekenbevoegdheid heel gemakkelijk controleren door een check te doen bij de Kamer van Koophandel. Zo voorkomt u onnodige vertraging bij het opmaken van het contract. Of dat een contract achteraf niet rechtsgeldig blijkt.

Als medewerkers uit dienst gaan

Stel, u heeft als klant een werkgever met meerdere werknemers. Als een van deze werknemers uit dienst gaat, is het belangrijk dat u dit binnen 30 dagen aan ons meldt. Gebeurt dit niet, dan kan een vervelende situatie ontstaan voor uw klant of voor zijn werknemers. Immers zit niemand erop te wachten om achteraf geconfronteerd te worden met declaraties en verrekeningen van het eigen risico omdat een collectieve verzekering ten onrechte langer door is blijven lopen. Bovendien, wanneer er sprake is van een werkgeversbijdrage, kan er een verschil ontstaan tussen de premie die wij in rekening brengen bij de contractant en de premie die de contractant doorberekent aan de ex-werknemer. Door op tijd de uitdienstmelding te doen, kunnen we samen deze situatie voorkomen.

Artikelen ONVZ Nieuws 2 april 2012

Heeft u vragen?

Ma-vrij08:30 - 17:30 uur

vo@onvz.nl

Contact
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding