Inloggen Digitaal Portaal

Vitaliteit: een praktijkvoorbeeld

ONVZ ondersteunt steeds vaker bedrijven bij het ontwikkelen van gezondheidsmanagement en het oplossen van vitaliteitvraagstukken. Zo heeft een collectieve klant met een bedrijf in de kartonnage-industrie ONVZ gevraagd mee te denken over vitaliteit binnen de organisatie. Het ging vooral om de medewerkers in het magazijn, die zwaar fysiek werk doen en een hoog ziekteverzuim hebben. Daarom hebben we samen met de klant een passend plan van aanpak opgesteld.

Samen met een van onze serviceproviders hebben we voor deze klant een ondersteuningstraject opgestart. Ook zijn er in samenwerking met de afdeling P&O van het bedrijf en de leidinggevende van het magazijn verschillende trainingen gegeven. In een evaluatie geven de magazijnmedewerkers aan dat ze de training erg positief vonden. De waardering die ze gaven (een 7,4) was hoger dan ze vooraf hadden gedacht.

Sceptisch, maar….

Voordat de training begon, waren de medewerkers erg sceptisch. Achteraf waren ze bijna allemaal positief en erg enthousiast over het resultaat. Volgens de leidinggevende wordt er op de werkvloer nog steeds gebruik gemaakt van de tips & tricks die tijdens de training zijn gegeven. Met de werkgever zijn daarom verdere gesprekken geweest over het borgen van een balans tussen gezond werken en de werkdruk.

Hoe vitaal zijn uw klanten?

Dit was één voorbeeld van een bedrijf dat veel heeft aan een verbetering van de vitaliteit van de werknemer. Maar vitaliteit komt bij steeds meer bedrijven hoog op de agenda te staan. Heeft u in uw klantenkring ook bedrijven die ondersteuning nodig hebben bij vitaliteitsvraagstukken? Als verzekeringsadviseur kunt u dan veel betekenen, bijvoorbeeld door een plan van aanpak op te stellen. Natuurlijk kunt u daarbij altijd rekenen op de hulp van ONVZ.

Hoe vitaal bent u?

Op vrijdag 8 juni loopt ONVZ met circa 50 man mee met de ‘Loop door Houten’. Vindt u het leuk om met ons mee te lopen? Of heeft u nog vragen? Stuur dan een mail naar loopdoorhouten@onvz.nl. Vanzelfsprekend zorgt ONVZ voor onder andere voldoende water en een hardloopshirt.

Artikelen ONVZ Nieuws 2 april 2012

Heeft u vragen?

Ma-vrij08:30 - 17:30 uur

vo@onvz.nl

Contact
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding