Inloggen Digitaal Portaal

Wijziging Zorgverzekeringswet

Wellicht heeft u in de media gelezen of gezien dat Minister Schippers een wijziging wil doorvoeren in de Zorgverzekeringswet. Het is nu al mogelijk dat sommige zorgverzekeraars besluiten geen zaken te doen met bepaalde ziekenhuizen. De minister wil daar consequenties aan gaan verbinden.

Als het aan Minister Schippers ligt, moet de verzekerde in het vervolg (een deel van) de rekening zelf betalen, als hij kiest voor een ziekenhuis dat niet door zijn zorgverzekeraar is gecontracteerd. Deze bepaling geldt alleen voor verzekerden met een zogenaamde natura-verzekering.

Omdat dit voorstel vragen bij uw verzekerden kan oproepen, wil ONVZ benadrukken dat dit wetsvoorstel geen gevolgen zal hebben voor de verzekeringen van uw klanten. Alle verzekeringen van ONVZ zijn restitutie-verzekeringen en op deze verzekeringen is de voorgestelde wetswijziging niet van toepassing. Uw verzekerden behouden dus optimale keuzevrijheid en ONVZ vergoedt de zorg die aan uw verzekerden is verleend. Net zoals we dat nu doen.

Volgens de minister zouden verzekeringen waarbij de klant vrije keuze heeft, veel duurder zijn dan natura-verzekeringen. Dit is een onjuiste bewering. De prijs van de restitutie-verzekering is gemiddeld genomen niet duurder. Ook niet ten opzichte van de zogenaamde natura-verzekering. ONVZ is al jaren prima in staat om een uitstekende verzekering, mét vrije keuze, tegen een goede prijs aan te bieden.

Artikelen ONVZ Nieuws 2 april 2012

Heeft u vragen?

Ma-vrij08:30 - 17:30 uur

vo@onvz.nl

Contact
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding