Inloggen Digitaal Portaal

Vitaliteit: een praktijkvoorbeeld

ONVZ ondersteunt steeds vaker bedrijven bij het ontwikkelen van gezondheidsmanagement en het oplossen van vitaliteitvraagstukken. In dit licht werkt ONVZ nauw samen met een groot aantal serviceproviders dat hierin kan ondersteunen. Deze maand staan de diensten van Ergo Optima Gezondheidsmanagement centraal. Wat kunnen zij bieden voor uw zakelijke relaties op het gebied van fysieke en mentale belastbaarheid van hun werknemers en een gezonde leefstijl?

De eerste stappen op weg naar herstel

Bij een software / ICT bedrijf  was er behoefte aan begeleiding van een medewerker met fysieke klachten. De medewerker had klachten aan nek en schouders en er was sprake van dreigend arbeidsverzuim. Naast het feit dat dreigend verzuim directe verzuimkosten met zich meebracht, kon het bedrijf dit arbeidsverzuim niet gebruiken in verband met de werkdruk binnen een bepaald project op de afdeling. Door deze uitval zouden deadlines mogelijk niet gehaald worden. De betreffende medewerker was cruciaal in het project en de waarde van de werknemer was voor dit project hoog. Ergo Optima is gevraagd deze werknemer te begeleiden in het voorkomen van dit arbeidsverzuim. Ergo Optima heeft in het kennismakingsgesprek met de leidinggevende het voorstel gedaan om een WerkplekInstructieModule (WIM) op te starten.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de BeterWerkenCoach van ONVZ en hoe wij u kunnen ondersteunen op het gebied van gezondheidsmanagement, vitaliteit en preventie. Neemt u dan contact met ons op via
030 - 639 64 10 om de mogelijkheden te bespreken van de BeterWerkenCoach.

Artikel ONVZ Nieuws November 2012

Heeft u vragen?

Ma-vrij08:30 - 17:30 uur

vo@onvz.nl

Contact

Zorgverzekeringen

Uw gezondheid is onze zorg. Met uitgebreide vergoedingen, aantrekkelijke premies en persoonlijke service.

Zorgverzekeringen >
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding