Inloggen Digitaal Portaal

Het Beste Zorgidee 2011 in de praktijk gebracht

Elk jaar organiseert ONVZ Het Beste Zorgidee van Nederland, een innovatiewedstrijd om verbeteringen in de zorg te stimuleren. Het winnende idee van 2011 wordt nu daadwerkelijk in de praktijk gebracht. De Sint Maartenskliniek in Nijmegen start een proef met het idee van Anja Vissers-Versteegen.

Proef in Nijmegen

Anja Vissers-Versteegen deed twee jaar geleden mee aan Het Beste Zorgidee. Ze bedacht een sealbag voor medicijnen, met daarin een temperatuurkaart en een thermometerchip. Hiermee kunnen apothekers checken of teruggebrachte medicijnen goed zijn bewaard, zodat ze opnieuw kunnen worden uitgegeven.

De apotheek van de Sint Maartenskliniek in Nijmegen is nu
een proef gestart met het idee van Anja Vissers. Begin 2014 moet duidelijk zijn of het plan uitvoerbaar is zodat medicijnen daadwerkelijk opnieuw kunnen worden uitgegeven.

100 miljoen euro

Het opnieuw verstrekken van geneesmiddelen is op dit moment verboden, omdat niet kan worden bepaald of de medicijnen onder de juiste omstandigheden zijn bewaard. Jaarlijks wordt daardoor voor zo'n 100 miljoen euro aan geneesmiddelen vernietigd. “We vinden het fantastisch dat het winnende zorgidee van 2011 nu daadwerkelijk wordt uitgevoerd", zegt Erno Kleijnenberg, bestuursvoorzitter van ONVZ. “Niet alleen deskundigen hebben goede ideeën, het zijn juist ook mensen die regelmatig zelf met zorg in aanraking komen die uitstekende ideeën hebben om de zorg beter te maken.”

Ook een goed idee?

ONVZ organiseert ook dit jaar Het Beste Zorgidee van Nederland. Heeft u een idee waardoor de zorg beter en efficiënter kan worden ingericht? Of wilt u uw relaties graag wijzen op deze wedstrijd? Kijkt u dan eens op de website van Het Beste Zorgidee. De winnaar krijgt een startkapitaal van maar liefst € 10.000,- Ideeën zijn welkom tot augustus 2013.

Artikelen ONVZ Nieuws Juni 2013

Heeft u vragen?

Ma-vrij08:30 - 17:30 uur

vo@onvz.nl

Contact

Zorgverzekeringen

Uw gezondheid is onze zorg. Met uitgebreide vergoedingen, aantrekkelijke premies en persoonlijke service.

Zorgverzekeringen >
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding