Inloggen Digitaal Portaal

ONVZ biedt uw klanten keuzevrijheid in zorg

Keuzevrijheid in de zorg is een actueel onderwerp in de politiek. ONVZ is een van de weinige zorgverzekeraars die haar verzekerden hierin alle ruimte biedt. Iets dat voor uw relaties een groot voordeel is!

De actualiteit

De kwestie rond Achmea en het Slotervaartziekenhuis heeft u wellicht gevolgd in de media. Begin dit jaar bereikten zorgverzekeraar Achmea en het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam geen overeenstemming over het zorgcontract voor 2013. Dit zou betekenen dat klanten van Achmea vanaf 1 april 2013 een deel van hun behandeling in het Slotervaartziekenhuis mogelijk zelf zouden moeten betalen. Na nieuw overleg hebben beide partijen alsnog een zorgcontract afgesloten.

Regering vraagt duidelijkheid

De regering wil een herhaling van dit incident voorkomen. Daarom zijn zorgverzekeraars verplicht om vóór 15 november 2013 duidelijk te maken met welke zorgleveranciers ze contracten hebben afgesloten. Dan kunnen consumenten dit aspect laten meewegen bij hun keuze voor een zorgverzekeraar in 2014.

Essentieel onderdeel van uw advies in het komende zorgseizoen

Hoe heeft een zorgverzekeraar de inkoop voor haar klanten geregeld vanaf 2014? Komend najaar zal dit een belangrijk item zijn in uw advies over zorgverzekeringen. Doordat ONVZ een zuivere restitutieverzekeraar is, kunt u uw klanten, ook op dit gebied, met een gerust hart wijzen op de producten van ONVZ.

ONVZ is een zuivere restitutieverzekeraar

Als restitutieverzekeraar heeft ONVZ keuzevrijheid hoog in het vaandel staan. Wij zijn van mening dat iedereen die zorg nodig heeft zelf zijn arts, medicijnen en ziekenhuis moet kunnen kiezen. Wij weten ook dat onze klanten dit belangrijk vinden en daarom de voorkeur aan ONVZ geven.

In tegenstelling tot restitutie, krijgen verzekerden bij naturapolissen hun zorg alleen volledig vergoed als hun zorgverlener een contract heeft afgesloten met hun zorgverzekeraar. Is er geen contract, dan moeten deze verzekerden mogelijk een deel zelf bijbetalen.

Informatiefilm over verschil tussen natura en restitutie

Door bovenstaande ontwikkelingen in de zorgverzekeringsmarkt, wordt het steeds belangrijker dat u uw klanten goed uit kunt leggen waarom het verstandig is om voor een restitutieverzekering te kiezen. Uw klanten hebben dan namelijk optimale vrijheid in de keuze van hun arts, ziekenhuis en medicijnen.

Om u te ondersteunen bij uw advies heeft ONVZ een
speciale informatiefilm gemaakt die u de mogelijkheid biedt om op een duidelijke en simpele manier de verschillen tussen restitutie en natura toe te lichten. Ook komen de voordelen van een restitutieverzekering aan bod. U kunt dit filmpje gemakkelijk op uw eigen website zetten door naar bovenstaande link te verwijzen.

Meer informatie?

Heeft u nog vragen over de optimale keuzevrijheid bij ONVZ? Neem dan contact met uw relatiemanager. U kunt ons ook bereiken via
030 – 639 64 10 of een mail sturen naar vo@onvz.nl. Wij staan u graag te woord.

Artikelen ONVZ Nieuws Juni 2013

Heeft u vragen?

Ma-vrij08:30 - 17:30 uur

vo@onvz.nl

Contact

Zorgverzekeringen

Uw gezondheid is onze zorg. Met uitgebreide vergoedingen, aantrekkelijke premies en persoonlijke service.

Zorgverzekeringen >
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding