Inloggen Digitaal Portaal

LijfStijl test, nu ook voor bedrijven

De LijfStijl test, de online leefstijlscan van ONVZ, is geheel vernieuwd. De test is uitgebreid, zodat elke deelnemer een nog beter beeld van zijn leefstijl krijgt. De nieuwe test is bovendien geschikt voor bedrijven. Zij kunnen hiermee inzicht krijgen in de leefstijl van hun personeel. U kunt de test geheel kosteloos aanbieden aan uw particuliere en zakelijke klanten. Hoe werkt het precies?

De nieuwe LijfStijl test

De LijfStijl test, de online vragenlijst van ONVZ over vijf leefstijlthema’s, is geheel vernieuwd. Naast vragen over bewegen, eten en ontspannen bevat de test nu ook vragen over het werk en algemene gezondheid. De LijfStijl test is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en ontwikkeld in samenwerking met gerenommeerde partijen.
Het invullen van de test duurt een paar minuten en is volledig anoniem. Iedereen, bij ONVZ verzekerd of niet, kan individueel deelnemen aan de test en krijgt aan het eind direct zijn persoonlijke LijfStijl score met gezondheidstips. Deze gratis test kunt u als extra service aanbieden aan uw klanten. Vanzelfsprekend voldoet deze test aan alle eisen die worden gesteld door de Wet Bescherming Persoonsgegevens.

Nu ook voor bedrijven

Voor bedrijven is de nieuwe LijfStijl test extra interessant. Zij kunnen hun medewerkers via een bedrijfsspecifieke website de LijfStijl test laten doen. In een uitgebreid bedrijfsrapport wordt vervolgens de gemiddelde leefstijl op bedrijfsniveau weergegeven. De medewerkers kunnen bijvoorbeeld een 7 scoren op bewegen, en een 6 op voeding. Het rapport bevat ook tips om de vitaliteit van de medewerkers te verbeteren en daarmee de kans op verzuim te verkleinen.

ONVZ kan voor bedrijven of afdelingen binnen bedrijven een bedrijfsspecifieke website test maken als er meer dan 15 medewerkers zijn. Bij meer dan 15 medewerkers is het mogelijk een bedrijfsrapport te maken waarin voor het bedrijf specifieke onderdelen van de Lijfstijl test worden geanalyseerd. In een persoonlijk gesprek met onze BeterWerkenCoach kan het bedrijf een toelichting op deze uitkomsten ontvangen en mogelijk verder de dialoog opstarten wat ONVZ kan betekenen in het verbeteren van de Lijfstijl van zijn werknemers.
Op deze wijze kunnen veel bedrijven een start maken met het adresseren van dit onderwerp bij hun werknemers. En dat geheel gratis. ONVZ ondersteunt hier u en uw werkgevers mee om dit onderwerp op een eenvoudige wijze onder de aandacht te brengen van hun werknemers.

Als verzekeringsadviseur kunt u met de LijfStijl test en het kosteloze bedrijfsrapport een waardevolle service bieden aan al uw zakelijke klanten. Wilt u een voorbeeld van een bedrijfsrapport inzien, dan kunt u dit aanvragen bij uw relatiemanager.

Eigen site en gratis rapport

Wilt u voor één of meer van uw collectiviteiten een aparte LijfStijl website aanvragen, dan kunt u contact opnemen met uw relatiemanager bij ONVZ. Wij zorgen er dan voor dat deze site binnen een paar uur voor u klaar staat, zodat u uw klant snel kunt helpen. Vervolgens kunnen alle medewerkers van dit bedrijf via deze website de LijfStijl test maken. Nadat de medewerkers de test hebben gemaakt, kunt u in overleg met uw klant bepalen wanneer u het bedrijfs- of afdelingsrapport opvraagt. Dit rapport ontvangt u geheel kosteloos.

Gezondheid verbeteren

De LijfStijl test maakt bedrijven bewust van de gezondheid van hun personeel. Het kan zijn dat u na het uitreiken van het rapport vragen krijgt over ondersteuning bij het verbeteren van de gezondheid van medewerkers. In dat geval kunt u contact opnemen met uw relatiemanager. Op het gebied van gezondheid en vitaliteit kan de BeterWerkenCoach van ONVZ, samen met haar partners, veel betekenen voor bedrijven.

Zelf uw gezondheid testen?

Wilt u zelf de LijfStijl test doen voordat u deze adviseert aan uw klanten? Dat kan via www.onvzlijfstijl.nl. Als u de test heeft gedaan, ontvangt u direct uw LijfStijl score en gezondheidstips. Heeft uw kantoor meer dan 15 medewerkers en wilt ook u een indicatie van de gezondheid van uw personeel? Dan kunnen wij natuurlijk ook voor uw eigen bedrijf een bedrijfssite aanmaken.

Meer informatie

Heeft u nog vragen over de LijfStijl test zelf, het maken van een speciale website voor bedrijven of het aanvragen van een voorbeeld bedrijfsrapport? Dan kunt u contact opnemen met uw relatiemanager. U kunt deze bereiken via zijn persoonlijke nummer of e-mailadres. Natuurlijk kunt u ONVZ ook bereiken via het algemene informatienummer voor verzekeringsadviseurs: 030 639 64 10 of via e-mail: vo@onvz.nl

Artikelen ONVZ Nieuws Oktober 2013

Heeft u vragen?

Ma-vrij08:30 - 17:30 uur

vo@onvz.nl

Contact

Zorgverzekeringen

Uw gezondheid is onze zorg. Met uitgebreide vergoedingen, aantrekkelijke premies en persoonlijke service.

Zorgverzekeringen >
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding