Inloggen Werkgeversportaal

ONVZ Verzuim en Inkomen

Verzuim wilt u als werkgever het liefst voorkomen en beperken. Voor uw medewerkers én voor uzelf. Want verzuim, vooral langdurig, kost u veel tijd, energie en geld. U moet bijvoorbeeld het loon 2 jaar doorbetalen en bijdragen aan de re-integratiekosten. Daarnaast moet u voldoen aan allerlei wettelijke verplichtingen. Kortom: er komt heel wat op u af. ONVZ ondersteunt u daarbij en neemt u en uw medewerkers veel zorg uit handen.

ONVZ Verzuim en Inkomen

Met Verzuim en Inkomen biedt ONVZ een complete oplossing voor de gevolgen van ziekteverzuim. Wij zorgen ervoor dat uw financiële risico’s gedekt zijn en dat uw zieke medewerkers goede begeleiding krijgen. Met daarbij de unieke garantie bij het afsluiten van de Module Zorgmanagement dat u aan uw wettelijke Poortwachterverplichtingen voldoet. Door onze totaalaanpak kunt u uiteindelijk veel geld besparen.

Het pakket dat past bij uw bedrijf

ONVZ Verzuim en Inkomen bestaat uit verschillende modules. U bepaalt zelf welke onderdelen het beste bij uw bedrijf passen. Wij ondersteunen u op de korte termijn (de eerste 2 jaar bij ziekte), maar ook daarna (10 jaar of meer).

Financieel met de

  • ONVZ Ziekteverzuimverzekering. Dekking van uw loondoorbetalingplicht tijdens de eerste 2 ziektejaren van medewerkers.
  • ONVZ WGA-eigen risicodragenverzekering. Financiële bescherming bij arbeidsongeschiktheid van uw medewerkers. Deze module is alleen te sluiten voor werkgevers met meer dan 150 werknemers en die tevens een van de andere modules van ONVZ Verzuim en Inkomen hebben afgesloten.
  • ONVZ WIA-verzekeringen. Aanvullende inkomensverzekeringen voor uw medewerkers bij arbeidsongeschiktheid.

Preventie- en zorggericht met

Rekenvoorbeeld
Stel, een medewerker met een jaarinkomen van € 45.000 wordt langdurig ziek. U bent als werkgever verplicht de eerste 2 jaar 70% van het salaris door te betalen. Dat is in dit geval € 31.500 per jaar, dus in totaal € 63.000. Veel geld en dan uw overige kosten nog niet eens meegerekend.

Loondoorbetaling € 63.000
Re-integratiekosten € 2.500
Vervangend personeel € 45.000
Omzetverlies € 14.500
Totale kosten € 125.000

Praktische hulp en goede adviezen

Ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid zijn complexe zaken. Want: wat is ziek? Wat is arbeidsongeschikt? En vooral: wie heeft gelijk? In conflictsituaties kunt u vertrouwen op ONVZ Advies en Rechtsbijstand. Met een second opinion en goede adviezen. En met praktische hulp waar u echt iets aan heeft.

Meer informatie

Heeft u vragen?

Tel 030 639 65 66

Ma-vrij8.30 - 17.30 uur

vo@onvz.nl

Offerte aanvragen

Contact

Direct naar

Collectieve zorgverzekering MKB collectief
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding