Informatie voor huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten

Wijzigingen vanaf 1-1-2016

Aanpassing maximale vergoedingen
De vergoedingen voor de huidtherapieën (acnebehandeling, camouflagetherapie en elektrische epilatie of laserbehandeling) zijn aangepast in lijn met de opbouw van onze aanvullende verzekeringen. ONVZ hanteerde ruime vergoedingen in alle pakketten. Om deze zorg betaalbaarheid en toegankelijkheid te houden voor onze verzekerden, hebben we een aantal beperkingen moeten doorvoeren. Voor de exacte vergoedingen verwijzen wij u naar de vergoedingswijzer  en de polisvoorwaarden. De vergoedingswijzer geeft een samenvatting van de dekking van onze verzekering, de polisvoorwaarden bepalen de precieze omvang van de dekking.

Zorgprofiel Acne
ONVZ ondersteunt richtlijnontwikkeling door zorgaanbieders om de kwaliteit van zorg aan onze verzekerden te verhogen. Om de acnezorg te verbeteren heeft de Nederlandse Vereniging voor Huidtherapeuten (NVH) het ‘Zorgarrangement Acne’ ontwikkeld. Het doel is het realiseren van integrale en kwalitatief hoogstaande zorg voor mensen met acne. Op basis van een zorgprofiel wordt een behandelplan vastgesteld. Een richtlijn waardoor de consument zorg op maat ontvangt.

Vanaf 1 januari 2016 vergoedt ONVZ de acnezorg alleen als het zorgprofiel (volgens het Zorgarrangement Acne) op de nota staat. Zowel een huidtherapeut als een schoonheidsspecialist dient het zorgprofiel op de nota te vermelden. Omdat het werken met deze zorgprofielen nieuw is, hebben wij in samenwerking met de NVH een stroomdiagram gemaakt, die leidt naar het juiste zorgprofiel.

Gespecificeerde nota camouflagetherapie
ONVZ vergoedt de kosten van instructielessen voor camouflagetherapie en de hiervoor te
gebruiken cosmetische producten. De kosten van instructielessen en van de hiervoor te gebruiken cosmetische producten moeten apart vermeld staan op de nota.

Inhoud vergoeding

Aanvullende verzekeringen
ONVZ biedt vanuit haar aanvullende verzekeringen diverse vergoedingen voor huidtherapie:

  • Acnebehandeling bij acne.
  • Camouflagetherapie bij ernstige huidafwijkingen in het gelaat of de hals.
  • Elektrische epilatie of laserbehandeling bij overmatige haargroei in het gezicht.

Een huidtherapeut (lid van de NVH) of een schoonheidsspecialist (aangesloten bij de ANBOS) mag deze zorg verlenen. De zorg van een elektrische epilatie of laserbehandeling kan ook door een medisch specialist worden verleent.

Uitgezonderd van vergoeding:
Vanuit de ONVZ Vrije Keuze Startfit, Extrafit, Benfit, Optifit en Topfit zijn de kosten van een acnebehandeling bij een verzekerde vanaf 21 jaar of ouder, uitgezonderd van vergoeding.

Voor de exacte vergoedingen verwijzen wij u naar de vergoedingswijzer en de polisvoorwaarden. De vergoedingswijzer geeft een samenvatting van de dekking van onze verzekering, de polisvoorwaarden bepalen de precieze omvang van de dekking.

Voorschrift huisarts of dermatoloog
ONVZ neemt declaraties in behandeling als er een voorschrift aanwezig is:

  • Acnebehandeling: Op voorschrift van de behandelend dermatoloog (huidarts).
  • Camouflagetherapie: Op voorschrift van de huisarts.
  • Elektrische epilatie of laserbehandeling: Op voorschrift van de huisarts.

Declaraties

Alle declaraties moeten volledig gespecificeerd zijn.

Acnebehandeling: Op de nota moet het zorgprofiel volgens het Zorgarrangement Acne  vermeld staan.
Camouflagetherapie: De kosten van instructielessen en van de hiervoor te gebruiken cosmetische producten moeten apart vermeld staan op de nota.

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding