Informatie voor zorgverleners 2017: zittend ziekenvervoer

Wijzigingen vanaf 1 januari 2017

Basisverzekering
Vanaf 1 januari 2017 bedraagt de eigen bijdrage voor zittend ziekenvervoer € 100. De kilometervergoeding vanuit de basisverzekering is in 2017 € 0,28 per km. Wij vergoeden deze kosten op basis van de optimale route volgens de routeplanner Routenet.

Aanvullende verzekeringen
Vanuit de aanvullende verzekering Wereldfit geldt deze vergoeding ook voor medisch noodzakelijk ziekenvervoer naar een ziekenhuis in België of Duitsland. Kosten die samenhangen met het vervoer, zoals parkeerkosten, worden niet vergoed.

Snel inzicht in onze vergoedingen
Wilt u weten of de door u gegeven behandeling wordt vergoed? In de vergoedingswijzer kunt u het vinden. Met daarbij extra informatie over de belangrijkste toestemmingsvereisten en eventueel noodzakelijke verwijzingen. De vergoedingswijzer geeft een samenvatting van de dekking van onze verzekering, de polisvoorwaarden bepalen de precieze omvang van de dekking.

Informatie voor taxivervoerders
Om een goede kwaliteit te kunnen garanderen aan onze verzekerden laten wij vervoersregisseur Transvision desgewenst het taxivervoer voor onze verzekerden regelen. Onze verzekerde kan bij Transvision een aanvraag doen voor zittend ziekenvervoer en na toestemming organiseert Transvision het vervoer van en naar elke bestemming in Nederland. Transvision werkt samen met een groot aantal kwalitatief goede taxibedrijven in heel Nederland. Onze verzekerde hoeft de kosten voor taxivervoer niet eerst zelf te betalen, Transvision factureert direct aan ons.

Bent u taxivervoerder en wilt u voor Transvision rijden? Neemt u dan contact op met Transvision op telefoonnummer 010 - 303 56 00. Voor meer informatie kijkt u op de website www.transvision.nl.

Informatie voor verzekerden
Om voor een vergoeding in aanmerking te komen, hebben verzekerden een machtiging nodig. Verzekerden kunnen bij Transvision een machtiging aanvragen voor zittend ziekenvervoer via het servicenummer 0900 333 33 30, optie 1. Via optie 2 kan verzekerde een taxi boeken.
Om in aanmerking te komen voor zittend ziekenvervoer, kan onze verzekerde gebruik maken van het aanvraagformulier zittend ziekenvervoer. Wil de verzekerde kosten voor zittend ziekenvervoer bij ons declareren, dan kan dit met het declaratieformulier zittend ziekenvervoer.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar onze pagina machtigingen ‘zittend ziekenvervoer’.

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding