Inloggen MijnONVZ

Artikel 21 Zorg bij ziekenhuisopname in het buitenland

Als u voor een opname in het buitenland aanspraak maakt op de vergoedingen zoals bedoeld in artikel 19 (Zorg tijdens een ziekenhuisopname), dan geldt het maximumbedrag van € 2.500,- per kalenderjaar voor alle opnames, in zowel Nederland als het buitenland, tezamen.

Als u gebruik maakt van een privékamer in België, Duitsland of een ander land, heeft dit soms ook gevolgen voor de kosten van uw behandeling. Zo rekent een medisch specialist (in Duitsland Chefarzt) vaak hogere (loon)kosten. De meerkosten van loon en behandeling vallen niet onder deze dekking. Die kosten blijven voor uw eigen rekening.

lid 1
Opname in een ziekenhuis in België of Duitsland

Als u in Nederland woont en bij een medisch noodzaak tot ziekenhuisopname (geen ggz-instelling of psychiatrische afdeling) kiest voor opname in een ziekenhuis in België of Duitsland, dan kunt u aanspraak maken op de vergoedingen, zoals beschreven in artikel 19 (Zorg tijdens een ziekenhuisopname). Voor vergoeding moet u aan ONVZ een gespecificeerde nota van de extra kosten van de eenpersoonskamer of de andere beschreven comfort-services overleggen.

Daarnaast kunt u aanspraak maken op de vergoedingen en dienstverlening zoals beschreven in artikel 20 (Zorg voor en na een ziekenhuisopname), lid 3 tot en met 5.
Als u in België of Duitsland woont en wordt opgenomen in een ziekenhuis (geen ggz-instelling of psychiatrische afdeling) in uw woonland, bestaat aanspraak op de vergoedingen, zoals beschreven in artikel 19 (Zorg tijdens een ziekenhuisopname). Voor vergoeding moet u aan ONVZ een gespecificeerde nota van de extra kosten van de eenpersoonskamer of de andere beschreven comfort-services overleggen.

Daarnaast kunt u aanspraak maken op de vergoedingen en dienstverlening zoals beschreven in artikel 20 (Zorg voor en na een ziekenhuisopname), lid 3 en 4.

lid 2
Opname in een ander (buiten)land

Als u in het buitenland, niet zijnde België of Duitsland, woont en wordt opgenomen in een ziekenhuis (geen ggz-instelling of psychiatrische afdeling) in enig land bestaat aanspraak op de vergoedingen, zoals beschreven in artikel 19 (Zorg tijdens een ziekenhuisopname). Voor vergoeding moet u aan ONVZ een gespecificeerde nota van de extra kosten van de eenpersoonskamer of de andere beschreven comfort-services overleggen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding