Inloggen MijnONVZ

Zorgplan Internationaal

Internationale zorgverzekering

Zorgplan Internationaal

Voor wie?

Wanneer u woont en/of werkt in Nederland, komt u in aanmerking voor de basisverzekering. Werkt of verblijft u in het buitenland of ontvangt u inkomsten vanuit het buitenland? Dan bieden wij een passende oplossing met het Zorgplan Internationaal.

Het Zorgplan Internationaal is voor u van toepassing in de volgende situaties:

  • U gaat naar het buitenland in verband met studie of detachering, u heeft de intentie om terug te keren naar Nederland en u heeft in de afgelopen zes maanden een verplichte Nederlandse basisverzekering gehad.
  • U bent niet ingeschreven bij een Nederlandse gemeente en u ontvangt geen inkomsten uit Nederland, maar u heeft wél in de afgelopen zes maanden een verplichte Nederlandse basisverzekering gehad en woont in België, Duitsland of Frankrijk.
  • U woont in Nederland en u heeft geen recht op de Nederlandse verplichte basisverzekering.
  • U emigreert naar België, Duitsland of Frankrijk en u heeft in de afgelopen zes maanden een verplichte Nederlandse basisverzekering gehad. Emigreert u naar een ander land, komt u niet in aanmerking voor de internationale producten van ONVZ.

Woont u in een EU-/EER- land of verdragsland, of ontvangt u inkomen uit een van deze landen, dan adviseren wij u contact met ons op te nemen. Mogelijk kunt u dan gebruikmaken van zorg volgens het Europese verdragsrecht.

Het Zorgplan Internationaal is modulair opgebouwd en biedt u keuze uit een basisdeel, vier aanvullende zorgverzekeringen, een tandartsverzekering en een Privé Kamer.

Meer weten?

Voor mensen die uit het buitenland komen of juist daar gaan werken, gelden
veel verschillende regels. Wilt u weten wat voor u van toepassing is? Kijk dan hieronder:

Heeft u liever telefonisch contact? Wij helpen u graag. Neem contact op met ons Team Buitenland via 030 639 62 22 voor meer informatie.

Aanvragen

De zorgverzekeringen uit het Zorgplan Internationaal kunt u alleen schriftelijk aanvragen. Gebruik hiervoor:

Voor alle zorgverzekeringen geldt een medische selectie. Alleen inwoners van Nederland, België, Frankrijk of Duitsland kunnen een aanvullende zorgverzekering zonder Basisfit Internationaal afsluiten. Hierop geldt wel een toeslag van 50% als men niet verplicht verzekerd is voor het Woonlandpakket bij het Zorginstituut Nederland (ZiNL), voorheen het College voor Zorgverzekeringen (CVZ).

Polisvoorwaarden Internationaal

Hieronder staan voor u de polisvoorwaarden 2016 klaar van onze internationale zorgverzekeringen. En ook: een overzicht van álle wijzigingen in de Basisfit Internationaal, ten opzichte van 2015. Compleet met uitleg per wijziging.

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding