Inloggen MijnONVZ

Wat is een zorgverzekering?

De term ‘zorg verzekering’ is eigenlijk een verzamelwoord. Dus als u vraagt “Wat is een zorgverzekering?” dan is het korte antwoord dat zowel onze basisverzekering als onze diverse soorten aanvullende zorgverzekeringen onder de noemer zorgverzekering vallen. De basisverzekering is in principe voor iedereen in Nederland wettelijk verplicht volgens de Zorgverzekeringswet. De uitvoering van de Zorgverzekeringswet wordt geregeld door onder meer de Regeling Zorgverzekering.

Dankzij de wettelijke eisen waaraan deze zorgverzekering moet voldoen, bent u altijd verzekerd voor de meest noodzakelijke kosten van zorg. Kortom, de vraag “Wat is een zorgverzekering?” kunt u ook beantwoorden met “een verzekering die de meest noodzakelijke zorgkosten dekt”.

Wat is het verschil tussen de ene zorgverzekering en de andere?

Onze basisverzekering vergoedt de meest voorkomende medische kosten. Andere zorgkosten kunnen eventueel vergoed worden uit aanvullende zorg verzekeringen. Maar voor uitgebreidere vergoedingen betaalt u ook een hogere premie. De keuze is dus aan u. Voor bepaalde aanvullende zorgverzekeringen vragen wij u gezondheidsvragen te beantwoorden om te bepalen of u hiervoor in aanmerking komt. De basisverzekering is in principe  wettelijk verplicht. Dankzij onze ruime keuze op het gebied van aanvullende zorgverzekeringen, kiest u eenvoudig de verzekering die helemaal bij u past:

Wat is keuzevrijheid bij een zorgverzekering?

Al onze verzekeringen bieden u optimale keuzevrijheid, kwaliteit en service. Daarom schrijven wij u niet voor naar welke arts, specialist of andere zorgverlener u moet gaan. Of welk geneesmiddel u moet kopen. Daarin krijgt u optimale vrijheid. Bovendien kunt u rekenen op persoonlijk advies. Met uw vragen over zorg of over uw zorgpolis kunt u terecht bij de ZorgConsulent van ONVZ.

Direct naar:

Heeft u vragen?

Tel 030 639 62 22

Ma-vrij08.30 - 21.00 uur

Contact

Zorgverzekeringen

Uw gezondheid is onze zorg. Met uitgebreide vergoedingen, aantrekkelijke premies en persoonlijke service.

Zorgverzekeringen >
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding