ZakelijkBereken premieEnglish

 • Zeer ruime vergoedingen
 • Advies van ZorgConsulent
 • Klantwaardering 8,2

Wereldreis

Gaat u binnenkort voor langere tijd naar het buitenland? Dit kan gevolgen hebben voor uw zorgverzekering.

Korter dan 1 jaar op reis

Gaat u korter dan 1 jaar op reis? Dan blijven uw basisverzekering en aanvullende verzekeringen bij ONVZ gewoon geldig, zolang u niet werkt tijdens uw reis. Bekijk wel of u voor een van uw bestemmingen een verzekeringsbewijs nodig heeft, zoals de EHIC of een speciale verzekeringsverklaring.

Heeft u tijdens uw reis medische zorg nodig? De kosten voor spoedeisende zorg worden uit de basisverzekering vrijwel altijd vergoed tot het in Nederland geldende tarief. Zijn de kosten in het buitenland hoger? Dan betaalt u deze kosten zelf. Met een aanvullende Wereldfit bent u voor een periode tot maximaal 180 dagen ook verzekerd voor deze extra kosten.

Langer dan 1 jaar op reis

Gaat u langer dan 1 jaar op reis? Neemt u contact op met ons Service Center. Wij kunnen u helpen met uw vragen over uw zorgverzekering als u plannen heeft om langere tijd in het buitenland te verblijven. Zo voorkomt u dat u onverzekerd op reis gaat.

Goed om te weten

 • Als u in het buitenland gaat werken, veranderen de regels

  Als u tijdens uw verblijf in het buitenland gaat werken, heeft u mogelijk geen recht meer op de Nederlandse basisverzekering. Dit is onder meer afhankelijk van het land waar u naartoe gaat en de duur van uw verblijf. Kijk bij meer informatie over werken in het buitenland.

  Meer informatie over werken in het buitenland
 • Voor sommige reisbestemmingen heeft u vaccinaties nodig

  In veel gevallen worden die door uw aanvullende verzekering vergoed. Meer informatie vindt u bij onze vergoedingen.

  Reisvaccinaties
 • Weer thuis na een lange reis? Meld u dan weer aan voor een zorgverzekering

  Is uw basisverzekering beƫindigd omdat u op reis was? Dan kunt u zich na terugkomst gewoon weer bij ONVZ aanmelden voor een zorgverzekering. Zorg er wel voor dat u eerst weer staat ingeschreven in de gemeente van uw woonplaats. Meld u binnen 4 maanden opnieuw aan bij ONVZ voor een zorgverzekering. Op basis van uw gegevens bepalen wij de ingangsdatum van uw verzekering.

  Aanvraagformulier

Heeft u nog vragen?
We staan voor u klaar

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.