• Eersteklas Zorgverzekering
  • Snel geholpen door ZorgConsulent
  • Klantwaardering 8,2

Combizorg trekt zaak tegen ONVZ in

05-12-2019 - Combizorg heeft het kortgeding tegen zorgverzekeraar ONVZ ingetrokken. De zorgaanbieder spande de zaak aan omdat ONVZ zorgaanvragen van Combizorg op voorhand niet in behandeling wilde nemen. ONVZ deed dat vanwege sterke twijfels over zowel zorgsturing als het leveren van niet-doelmatige zorg door Combizorg. Nadat de rechter Combizorg er onder meer op wees dat zorgsturing niet is toegestaan, trok de zorgaanbieder de zaak ter plekke in.

Combizorg diende bij ONVZ voor meerdere verzekerden een machtigingsaanvraag voor wijkverpleging in. ONVZ nam deze aanvragen vanwege ernstige twijfels over Combizorg niet in behandeling. Van andere zorgverzekeraars waren er namelijk signalen dat door Combizorg zorg werd gedeclareerd, terwijl die zorg helemaal niet was geleverd. De betreffende verzekerden werden door de ZorgConsulenten van ONVZ bemiddeld naar andere zorgaanbieders. Combizorg eiste in een kort geding dat ONVZ de aanvragen alsnog in behandeling zou nemen.

Ondoelmatige en onrechtmatige zorg

De zorgaanbieders waarnaar bemiddeld werd, vroegen vervolgens veel minder zorg aan dan door Combizorg in de machtigingsaanvraag aangegeven. Een aantal verzekerden vroeg zelfs helemaal geen zorg meer aan. Dit bevestigde het beeld dat de door Combizorg ingediende machtingsaanvragen niet legitiem zijn.

Zorgsturing

Tevens werd vastgesteld dat Combizorg haar cliënten heeft aangezet om naar ONVZ over te stappen. Vermoedens van zorgsturing ontstonden onder andere omdat verschillende personen bij het aanvragen van de verzekering hetzelfde e-mailadres gebruikten. Dat e-mailadres was te herleiden naar Combizorg. Ook werd het rekeningnummer van Combizorg bij meerdere verzekerden opgegeven alsof dit het rekeningnummer van de verzekerde was. Bij deze verzekerden werd de zorgpremie afgeschreven van het rekeningnummer van Combizorg. 

Tijdens de zitting benadrukte de rechter dat dergelijke zorgsturing niet is toegestaan.

Geen winstoogmerk

“ONVZ is een vereniging zonder winstoogmerk”, benadrukt Jean-Paul van Haarlem bestuursvoorzitter van ONVZ. “We doen er alles aan om de premie in het belang van onze verzekerden zo laag mogelijk te houden. Oneigenlijk gebruik van zorg drijft de premie onnodig op. ONVZ is hier alert op.” 

Over ONVZ

ONVZ heeft geen winstoogmerk en daarmee staat het belang van de verzekerden voorop. Als verzekeraar helpen en inspireren wij onze leden bij een goed en een gezond leven. Uiteraard is ONVZ er voor wie ziek is en zorg nodig heeft, maar ook voor wie gezond is en dat wil blijven. Hoogwaardige service en dienstverlening zijn hierbij essentieel: ONVZ biedt vrije zorgkeuze, zodat verzekerden de beste zorg krijgen, met de beste specialist die bij iemands zorgvraag past. Uit onafhankelijk onderzoek van GfK blijkt dat dat ONVZ jaar in jaar uit hoog scoort op klanttevredenheid en op vertrouwen dat verzekerden in ons hebben. Meer informatie staat op de website van ONVZ.


Heeft u nog vragen?
Wij zijn er voor u

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.