• Eersteklas Zorgverzekering
  • Snel geholpen door ZorgConsulent
  • Klantwaardering 8,2

De 50 vitaalste bedrijven van Nederland zijn bekend

28-11-2019 - In de zoektocht naar Het Vitaalste Bedrijf van Nederland zijn de vijftig vitaalste bedrijven van 2019 bekendgemaakt. De lijst is gepubliceerd op vitaalstebedrijf.nl.

Alle deelnemers van de zoektocht vulden de Lifeguard Energy Scan in, aan de hand daarvan is hun Net Vitality Score (NVS) berekend. Op basis van deze score is de lijst van 50 Vitaalste Bedrijven van Nederland samengesteld. Deze vijftig bedrijven investeren het meest in het energieniveau van hun medewerkers en daarmee in een duurzaam succes voor de toekomst. Denk hierbij aan een hogere betrokkenheid van de medewerkers, minder verzuim en een betere teamsfeer.

De zoektocht, die voor de zevende keer wordt georganiseerd, is een initiatief van zorgverzekeraar ONVZ en MKB-Nederland, in samenwerking met Lifeguard en Intermediair.

Podium voor koplopers

Vitale bedrijven zijn bewezen succesvollere ondernemingen en presteren op de lange termijn beter. Medewerkers die zich prettig voelen zijn niet alleen gelukkiger, maar ook minder vaak ziek en zelfs aantoonbaar productiever. "Als zorgverzekeraar geloven wij in vitale bedrijven. Met Het Vitaalste Bedrijf van Nederland willen we de koplopers op het gebied van vitaliteit een podium geven en andere bedrijven inspireren", aldus Jean-Paul van Haarlem, ONVZ-bestuursvoorzitter.

"We zijn een groot deel van onze tijd op ons werk en onze vitaliteit is essentieel voor onze gezondheid, maar ook voor onze bijdrage op het werk", legt juryvoorzitter Louise Gunning uit. "Vitaliteit kunnen we positief beïnvloeden en bedrijven die dat doen maken het verschil en merken ook het verschil."

Inzichten uit wetenschap en topsport

De deelnemende bedrijven zijn getoetst met behulp van de Energy Scan van Lifeguard. Deze organisatie ontstond 17 jaar geleden en helpt bedrijven vitaler te worden door kennis toe te passen uit de wetenschap, topsport en het bedrijfsleven. Uit de Energy Scan is voor elk bedrijf een Net Vitality Score (NVS) berekend, die uiteindelijk bepaalde welke organisaties bij de 50 Vitaalste Bedrijven van Nederland horen.

Uiteindelijk is het aan de vakjury om te bepalen welk bedrijf er vandoor gaat met de landelijke titel 'Het Vitaalste Bedrijf van Nederland 2019'. Donderdag 5 december zal de jury bekendmaken welke drie bedrijven zijn genomineerd en kans maken op deze eretitel. In de jury zitten onder meer Wilmar Schaufeli, emeritus hoogleraar arbeids- en organisatiepsychologie in Utrecht en Leuven, MKB-Nederland-voorzitter Jacco Vonhof, olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband, en emeritus universiteitshoogleraar Gezondheid en Maatschappij Louise Gunning.

De lijst van de 50 Vitaalste Bedrijven van Nederland is te vinden op vitaalstebedrijf.nl. Ook wordt de lijst zaterdag 30 november gepubliceerd in Intermediair Magazine dat meegaat in de Volkskrant.

Heeft u nog vragen?
Wij zijn er voor u

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.