'Nieuw online magazine helpt bij het maken van gezonde keuzes'

19-2-2016 - Online platforms voor intensieve workouts of gezonde kookkunsten zijn er genoeg. Maar een site waar mensen eenvoudige tips kunnen krijgen om in hun drukke leven toch ruimte te maken voor gezonde keuzes – die bestond nog niet. Het online magazine Gids in Gezondheid biedt uitkomst.

Gezonde keuzes maken, dat wil iedereen wel. Maar de meeste praktische tips daarvoor vergen toch net iets meer tijd of voorbereiding dan de meeste mensen hebben.

Gids in Gezondheid wil haar lezers informeren en inspireren met relevante verhalen over verschillende onderwerpen. De artikelen zijn ingedeeld in vijf thema's: bewegen, eten, ontspannen, werken en zorgen. De artikelen bieden een handreiking voor mensen die in hun hectische leven vol werk, sociale verplichtingen en gezinsbesognes toch ruimte willen vinden om gezonder te eten of te bewegen.

Inspirerend

Gids in Gezondheid werkt voor de thema's samen met diverse experts, bijvoorbeeld met de zussen Annemieke en Janine Jansen voor het thema gezond eten. Annemieke (cardioloog) en Janine (kok en foodfotograaf) groeiden op met een vader die vanwege zijn hartproblemen vet- en zoutloos moest eten. Hun jeugd inspireerde hen tot het kookboek Hartstikke lekker, voor iedereen die lekker en gezond wil eten. Nieuwsgierig naar hun tips of recepten? Neem een kijkje op www.gidsingezondheid.nl

Gezonde keuzes

Het doel van Gids in Gezondheid is mensen helpen gezonde keuzes te maken. Het online magazine is een initiatief van ONVZ Zorgverzekeraar, dat de afgelopen jaren diverse initiatieven in het leven heeft geroepen om Nederland actiever en bewuster te maken. "We willen meer zijn dan een zorgverzekeraar die declaraties uitbetaalt", legt communicatiespecialist Jeroen Palfenier uit. "Het platform is niet belerend: we bieden luchtige en haalbare suggesties voor iedereen die bewust met zijn gezondheid bezig wil zijn. Wij zien dat veel mensen het moeilijk vinden om een eerste stap te zetten in het veranderen van hun levensstijl. Daar kan Gids in Gezondheid op een actieve manier bij helpen."

Heeft u nog vragen?
We staan voor u klaar

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.