Inloggen MijnONVZ

Restitutieverzekering met optimale keuzevrijheid

Restitutieverzekering

U neemt graag uw eigen beslissingen. Óók als het gaat om uw gezondheid en die van uw eventuele gezinsleden. Bij ONVZ staat uw eigen keuze voorop. Daarom schrijven wij u niet voor naar welke arts, specialist of andere zorgverlener u moet gaan. Of welk geneesmiddel u moet gebruiken. Met onze restitutieverzekering heeft u altijd de optimale vrijheid.

Restitutieverzekering: een zorgverzekering met optimale keuzevrijheid

ONVZ is een restitutieverzekeraar, in tegenstelling tot de meeste andere Nederlandse zorgverzekeraars die in natura werken. Het grote verschil tussen een natura- en een restitutieverzekering zit in de ruimte die u krijgt om zelf een arts, specialist of merk medicijnen te kiezen. Bij ONVZ als restitutieverzekeraar krijgt u optimale keuzevrijheid.

Naturaverzekeraars vergoeden alleen de kosten van zorgverleners bij wie ze (vooraf) zorg hebben ingekocht. Dus kiest u voor een andere arts - bijvoorbeeld omdat deze een praktijk bij u om de hoek heeft - dan kan u dat geld kosten. Want mogelijk moet u een deel zelf betalen. Bekijk het speciale animatiefilmpje van ONVZ eens voor een extra toelichting over de restitutie en natura zorgverzekering.

Welke kosten vergoedt de restitutieverzekering van ONVZ?

Maximumtarieven
De overheid stelt voor een aantal zorgsoorten maximumtarieven vast. ONVZ vergoedt dan maximaal het door de overheid vastgestelde tarief. Meer informatie hierover is te vinden op www.nza.nl.

Marktconforme tarieven
Indien er geen maximumtarief is vastgesteld, dan geldt dat het in rekening gebrachte tarief marktconform moet zijn. ONVZ vergoedt in dat geval het marktconforme tarief volledig.

ONVZ betaalt uw ziekenhuisnota rechtstreeks

Een veelgehoord misverstand over restitutieverzekeraars is dat u uw zorgkosten vaak zelf zou moeten voorschieten. Bij ONVZ betalen wij het overgrote deel van alle nota’ s rechtstreeks aan zorgverleners. Daar merkt u als verzekerde helemaal niets van. Mocht u toch een nota thuis krijgen van een zorgverlener, dan kunt u deze naar ons doorsturen. Wij betalen deze dan binnen 10 dagen aan u. Maakt u gebruik van MijnONVZ, dan kunt u deze nota digitaal indienen via Online Declaratie. . Ook kunt u met uw mobiel declareren. Als u een foto maakt van de nota kunt u deze via de ONVZ Zorgpas App eenvoudig en snel indienen.

Lees meer over

Heeft u vragen?

Tel 030 639 62 22

Ma-vrij08.30 - 21.00 uur

Contact

Zorgverzekeringen

Uw gezondheid is onze zorg. Met uitgebreide vergoedingen, aantrekkelijke premies en persoonlijke service.

Zorgverzekeringen >

Basisverzekering

De basisverzekering van ONVZ vergoedt de meest voorkomende medische kosten

Basisverzekering >
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding