ZakelijkBereken premieEnglish

  • Eersteklas Zorgverzekering
  • Snel geholpen door ZorgConsulent
  • Klantwaardering 8,3

Scheiden of uit elkaar gaan

Een echtscheiding of uit elkaar gaan kan gevolgen hebben voor de manier waarop u verzekerd bent. Lees meer over het splitsen van een gezamenlijke polis.

Bij scheiden of uit elkaar gaan

Als hoofdverzekerde

Bent u de hoofdverzekerde en is uw ex-partner meeverzekerd op de polis? Dan kan uw ex-partner bij scheiding een eigen zorgverzekering afsluiten. Dit kan bij ONVZ of een andere verzekeraar. Kijk hiervoor bij splitsen van uw gezamenlijke polis. Vervolgens kunt u de zorgverzekering van uw ex-partner opzeggen via ons contactformulier. Dat hoeft niet als uw ex-partner bij de nieuwe verzekeraar gebruikmaakt van de opzegservice. U ontvangt hierna een nieuwe polis. U kunt als hoofdverzekerde bij scheiding niet voor uzelf opzeggen; dit kan alleen per 1 januari.

Als meeverzekerde

Bent u meeverzekerd op de polis van uw partner en wilt u vanwege een echtscheiding een eigen polis bij ons aanvragen? Dan kunt u de gezamenlijke polis laten splitsen. Houd er rekening mee dat een eventuele premiekorting via de werkgever van uw ex-partner vervalt. U kunt ook een zorgverzekering bij een andere verzekeraar aanvragen. Die zegt dan uw huidige polis bij ons op.

Als er kinderen bij de scheiding betrokken zijn

Wanneer er ook kinderen bij de scheiding betrokken zijn, kan één ouder de kinderen op de polis bijschrijven. Ze kunnen bij de hoofdverzekerde blijven staan of ze kunnen 'mee’ naar de nieuwe verzekering. Als er kinderen moeten worden bijgeschreven op een nieuwe polis van ONVZ, kan dit via het splitsingsformulier. Hiervoor moeten beide ouders toestemming geven.

Heeft u nog vragen?
Wij zijn er voor u

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.