Opzeggen

U wisselt van werkgever

Gefeliciteerd met uw nieuwe baan!

Uit dienst: verlaat uw werkgeverscollectiviteit 

Bent u verzekerd via het collectief dat uw werkgever heeft geregeld? En stopt u met werken bij uw huidige werkgever? Dan moet u meestal het collectief van uw werkgever verlaten. Als dit zo is, kunt u dit aan ons doorgeven. Misschien kunt u via uw nieuwe werkgever ook deelnemen aan een collectief. Zo niet, blijft u bij ONVZ in ieder geval verzekerd van 7% collectieve korting op de aanvullende verzekeringen. Vanaf 2023 is collectiviteitskorting op de basisverzekering verboden. Vraag ons Service Center welke korting u kunt behouden nadat u uit dienst treedt.

Instromen bij een nieuwe werkgeverscollectiviteit

Neemt u deel aan het collectief van uw oude én nieuwe werkgever? Dan kunt u uw zorgverzekering tussentijds opzeggen. De ingangsdatum van uw nieuwe verzekering moet aansluiten op de einddatum van de huidige verzekering. Wilt u zich meeverzekeren bij de collectiviteit van uw partner? Dat kan alleen per 1 januari. Tussentijds opzeggen is dan niet mogelijk.

Opzeggen zorgverzekering via het collectief van uw oude werkgever

• Opzeggen van uw verzekering(en) kan tot 30 dagen na ingang van het nieuwe dienstverband. U bent verzekerd bij uw nieuwe verzekeraar vanaf de maand na uw inschrijving.

• Zegt u niet binnen 30 dagen op, dan geldt de gebruikelijke opzegdatum van 31 december.

Zegt u bij ons op voordat uw nieuwe dienstverband ingaat, dan kunt u gebruikmaken van de overstapservice van uw nieuwe verzekeraar. Uw verzekering(en) beëindigen wij dan op verzoek van uw nieuwe zorgverzekeraar.

Zegt u zelf op, dan hebben wij bewijs nodig van:

• uitdiensttreding van uw oude werkgever

• indiensttreding van uw nieuwe werkgever

• inschrijving bij de nieuwe zorgverzekeraar met daarop de datum van inschrijving

Dit kunt u aanleveren via ons contactformulier.

Gaat u met pensioen?

Als u gebruikmaakt van een werkgeverscollectief en met pensioen gaat, geeft uw werkgever dit meestal aan ons door. Afhankelijk van de afspraken met uw werkgever, verplaatst uw polis naar een loyaal-collectief van de werkgever of naar ons ONVZ-collectief. Mocht u zelf uw pensioen willen doorgeven, kan dat ook door ons een bewijs van uitdiensttreding te sturen via ons contactformulier. Ook dan passen we de verzekering aan naar het juiste collectief.

Contact

Heeft u nog vragen? Wij zijn er voor u

Live chat

Ma t/m vr: 8.00 – 20.00 uur

Stel een vraag

Telefoon

Ma t/m vr: 8.30 - 18.00 uur

030 639 62 22
Meer contactopties