Heeft u vragen? Bel 030 639 62 22 English

Camouflage-instructie

Leren om een ontsierende huidafwijking te verbergen.

Bekijk uw vergoedingen voor

Wat u vergoed krijgt

Als u littekens of huidvlekken op uw gezicht of in uw hals heeft, wilt u die misschien met professionele cosmetica verbergen. Een huidtherapeut of schoonheidsspecialist kan u leren hoe dat gaat. We noemen dat camouflage-instructie. U bespreekt samen welke producten u het beste kunt gebruiken, en u oefent hoe u die aanbrengt, fixeert en verwijdert.

Heeft u een ernstig ontsierende huidafwijking op uw gezicht of in uw hals? Dan vergoeden de aanvullende verzekeringen Extrafit en hoger de instructielessen voor camouflage. Topfit en Superfit vergoeden de instructielessen ook als er een andere medische reden is.

Extrafit, Benfit en Optifit hebben een maximale vergoeding van € 70 per kalenderjaar. Bij Topfit en Superfit is de maximale vergoeding € 120 per kalenderjaar. Wij vergoeden maximaal 2 instructielessen per kalenderjaar.

Hier kunt u terecht

 • huidtherapeutDeze moet lid zijn van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten
 • schoonheidsspecialistDeze moet lid zijn van de ANBOS

Dit wordt niet vergoed

 • schoonheidsbehandeling
 • camouflageproducten voor thuis

Vergoeding per verzekering

Wat u zelf betaalt

Goed om te weten

 • De algemene regels zijn altijd van toepassing

  De algemene regels gelden voor alle zorg en voor iedereen. Er staat bijvoorbeeld in wat nooit wordt vergoed. En welke wijzigingen u moet doorgeven.

 • Wij vergoeden alleen de gebruikelijke zorg die u nodig heeft

  Hier is gebruikelijke zorg: de zorg die huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten normaal gesproken voor de camouflage van ernstige huidafwijkingen verlenen. Eenvoudig als het kan, ingewikkelder als het nodig is.

 • Kwaliteitsregisters geven extra informatie

  Bij ons heeft u optimale keuzevrijheid. U kiest zelf naar welke huidtherapeut of schoonheidsspecialist u gaat. In kwaliteitsregisters vindt u informatie die u bij uw keuze kan helpen.

Heeft u nog vragen?
We staan voor u klaar

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.