Heeft u vragen? Bekijk onze contactmogelijkheden ZakelijkBereken premieEnglish

Hulpmiddelen bij trombose

Om te controleren of uw bloed goed stolt.

Bekijk uw vergoedingen voor

Vergoeding per verzekering

Deze vergoeding is onderdeel van de vergoeding Hulpmiddelen. Wat daar staat, geldt ook voor hulpmiddelen bij trombose. Bijvoorbeeld dat de basisregels hulpmiddelen van toepassing zijn, en ook de algemene regels.

Wat u vergoed krijgt

Trombose betekent dat een bloedvat verstopt raakt door een bloedstolsel. Een stolsel in uw bloed kan ernstige gevolgen hebben. Bijvoorbeeld een trombosebeen, longembolie, een hartinfarct of een herseninfarct. Regelmatig de stollingstijd van het bloed meten, kan dit voorkomen. Hulpmiddelen om die metingen te doen, noemen we zelfmeetapparatuur. Is de stollingstijd niet goed, dan kan de medicatie worden aangepast.

De basisverzekering vergoedt zelfmeetapparatuur voor bloedstollingstijden als u aan de volgende 2 voorwaarden voldoet:

  1. u heeft een ziekte of aandoening waardoor u risico heeft op trombose
  2. u bent voor langere tijd aangewezen op bloedverdunnende geneesmiddelen, of u kunt zich door uw werk niet bij de trombosedienst laten controleren

De basisverzekering vergoedt ook de producten die bij de zelfmeetapparatuur horen. Voorbeelden daarvan zijn teststrips, vingerpriksysteem met lancetten en vloeistof voor kwaliteitscontrole.

Andere vergoedingen

Geneesmiddelen die de stolling van het bloed regelen, vallen onder de vergoeding Geneesmiddelen basisverzekering.

Laat u bloed meten bij de trombosedienst? Of krijgt u zelfmeetapparatuur van de trombosedienst mee om thuis uw bloed te meten? Daarvoor geldt de vergoeding Trombosedienst. De trombosedienst geeft u ook opleiding om zelfmeetapparatuur te gebruiken, begeleiding bij metingen en advies over het gebruik van geneesmiddelen die de stolling van het bloed regelen.

Hier kunt u terecht

  • alle leveranciers van zelfmeetapparatuur

Wat u zelf betaalt

Dit moet u zelf doen

U moet een voorschrift hebben

U krijgt het voorschrift voor zelfmeetapparatuur van de behandelend arts.

U moet ons vooraf toestemming vragen

Wij vergoeden zelfmeetapparatuur, en de producten die daarbij horen, alleen als u vooraf toestemming van ons heeft gekregen.

Goed om te weten

  • De officiĆ«le vergoeding van de Regeling zorgverzekering geldt

    De Regeling omschrijft hulpmiddelen bij trombose in artikel 2.6, onderdeel n, als uitwendige hulpmiddelen te gebruiken bij stoornissen in de functies van het hematologisch systeem.

Heeft u nog vragen?
We staan voor u klaar

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.