Heeft u vragen? Bel 030 639 62 22 English

Hulpmiddelen bij trombose

Als uw bloed niet goed stolt.

Bekijk uw vergoedingen voor

Vergoeding per verzekering

Deze vergoeding is onderdeel van de vergoeding Hulpmiddelen. Wat daar staat, geldt ook voor hulpmiddelen bij trombose. Bijvoorbeeld dat de basisregels hulpmiddelen van toepassing zijn, en ook de algemene regels.

Wat u vergoed krijgt

Trombose ontstaat als het bloed in het lichaam stolt, terwijl het niet moet stollen. Een stolsel in uw bloed kan ernstige gevolgen hebben. Bijvoorbeeld een trombosebeen, longembolie, een hartinfarct of een herseninfarct. Regelmatig de stollingstijd van het bloed meten kan dit voorkomen. Hulpmiddelen om die metingen te doen, noemen we zelfmeetapparatuur. Is de stollingstijd niet goed, dan kan de medicatie worden aangepast.

De basisverzekering vergoedt zelfmeetapparatuur met toebehoren als u aan de volgende 2 voorwaarden voldoet.

  • u heeft een ziekte of aandoening waardoor u risico heeft op trombose
  • u bent voor langere tijd aangewezen op zelfmeetapparatuur, of u kunt zich door uw werk niet bij de trombosedienst laten controleren.

Onder toebehoren verstaan wij teststrips, vingerpriksysteem met lancetten en vloeistof voor kwaliteitscontrole, die bij de zelfmeetapparatuur horen.

Andere vergoedingen

Geneesmiddelen die de stolling van het bloed regelen vallen onder de vergoeding Geneesmiddelen basisverzekering.

Laat u bloed meten bij de trombosedienst? Of krijgt u zelfmeetapparatuur van de trombosedienst mee om thuis uw bloed te meten? Dan valt dat onder de vergoeding Trombosedienst. De trombosedienst geeft u ook opleiding om zelfmeetapparatuur te gebruiken, begeleiding bij metingen en advies over het gebruik van geneesmiddelen die de stolling van het bloed regelen.

Hier kunt u terecht

Wat u zelf betaalt

Dit moet u zelf doen

U moet een voorschrift hebben

U krijgt het voorschrift voor zelfmeetapparatuur van uw behandelend arts.

U moet vooraf toestemming vragen

Wij vergoeden zelfmeetapparatuur alleen als u vooraf toestemming van ons heeft gekregen. U kunt ons uw aanvraag toesturen via het contactformulier of per post.

Goed om te weten

  • De officiĆ«le vergoeding van de Regeling zorgverzekering geldt

    De Regeling omschrijft hulpmiddelen bij trombose in artikel 2.6, onderdeel n, als uitwendige hulpmiddelen te gebruiken bij stoornissen in de functies van het hematologisch systeem.

Heeft u nog vragen?
We staan voor u klaar

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.