• Eersteklas Zorgverzekering
  • Snel geholpen door ZorgConsulent
  • Klantwaardering 8,3

Vergoeding voor geneesmiddelen daalt voor sommige verzekerden met Extrafit en Benfit

17-10-2019 - In 2010 verlaagden wij de vergoeding voor geneesmiddelen in de aanvullende verzekering Extrafit van € 4540 naar €100 per jaar. Die in de aanvullende verzekering Benfit ging van € 4540 naar € 200 per jaar. De wijziging gold alleen voor nieuwe verzekerden, bestaande verzekerden behielden hun oude vergoeding.

Per 1 januari 2020 vinden we het tijd om deze bedragen voor alle verzekerden met dezelfde aanvullende verzekering gelijk te trekken. Wij laten daarom alle verzekerden met een 'oude' Extrafit en Benfit weten dat hun vergoeding voor geneesmiddelen per die datum wordt verlaagd.

Wat verandert er voor onze verzekerden met een 'oude' Extrafit en Benfit?

De wijziging heeft gevolgen voor:

  • de vergoeding van de eigen bijdrage van geneesmiddelen uit de basisverzekering
  • de vergoeding voor geregistreerde geneesmiddelen die niet vanuit de basisverzekering worden vergoed

Deze vergoedingen dalen gezamenlijk van € 4540 naar € 100 (Extrafit) en € 200 (Benfit) per jaar. Onderaan deze tekst vindt u een rekenvoorbeeld om de gevolgen voor onze verzekerden duidelijk te maken.

Wij begrijpen dat dit geen fijne boodschap is voor de verzekerden die hierdoor getroffen worden. Maar doordat de zorgkosten al jaren flink stijgen, moet ook de premie mee omhoog. Dat wordt steeds moeilijker vol te houden. Daarnaast vinden we de huidige situatie niet eerlijk ten opzichte van de overige verzekerden met dezelfde verzekering. Zij betalen dezelfde premie, maar krijgen een veel lagere geneesmiddelendekking. Overigens is voor de meeste verzekerden de nieuwe vergoeding voldoende.

Rekenvoorbeeld

Marjan gebruikt een geneesmiddel dat € 200 kost. € 100 hiervan wordt vergoed uit de basisverzekering. De overige € 100 is een eigen bijdrage en wordt uit de aanvullende verzekering vergoed. Marjan heeft een Benfit, die € 200 vergoeding biedt. Ze houdt dus nog € 100 vergoeding over voor de rest van het jaar.

Ook koopt Marjan elke maand een geneesmiddel van € 25 dat niet vanuit de basisverzekering wordt vergoed. De eerste 4 maanden wordt dit geneesmiddel vergoed vanuit haar Benfit. De dekking van € 200 is daarna helemaal gebruikt. De maanden daarna moet zij de kosten van het geneesmiddel daarom zelf betalen.

Heeft u nog vragen?
Wij zijn er voor u

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.