• Eersteklas Zorgverzekering
  • Snel geholpen door ZorgConsulent
  • Klantwaardering 8,2

Inloggen in Digitaal Portaal? Vanaf nu (ook) met eHerkenning

28-09-2020 - Als u inlogt in het Digitaal Portaal, deed u dat tot nu toe met uw Digitaal Paspoort. In de loop van 2021 verdwijnt deze mogelijkheid. U kunt daarom vanaf donderdag 1 oktober ook inloggen met eHerkenning.

Waarom eHerkenning?

Cyberveiligheid is een steeds belangrijker thema. We kennen allemaal wel de verhalen van mensen en bedrijven die het slachtoffer zijn geworden van internetcriminelen en gevoelige informatie die door een datalek plotseling op straat ligt. Om zulke informatie nog veiliger digitaal te kunnen uitwisselen, heeft de Nederlandse overheid eHerkenning ontwikkeld. Dat maakt eHerkenning dé digitale sleutel voor ondernemers en de overheid. 

Met de komst van de wet Digitale Overheid stelt de Rijksoverheid het gebruik van eHerkenning verplicht voor zorgverzekeraars en andere overheidsorganisaties. Met een eHerkenningsmiddel logt u op één manier veilig in bij alle aangesloten organisaties. 

Soepele overgang

We kiezen ervoor om de overgang naar eHerkenning voor u zo soepel mogelijk te maken. U kunt daarom vanaf 1 oktober zowel inloggen met het hernieuwde Digitaal Paspoort als met eHerkenning, door op de button ‘inloggen via eHerkenning’ te klikken. Naar verwachting zal u per medio 2021 alleen nog met eHerkenning kunnen inloggen op ons Digitaal Portaal. U kunt dus overstappen naar eHerkenning op een moment dat u het beste uitkomt. 

Hoe kunt u eHerkenning aanvragen?

Dat kunt u doen op de website www.eherkenning.nl. Op deze website vindt u ook alle relevante informatie, zoals een stappenplan, een video met uitleg en de meest gestelde vragen.

Heeft u nog vragen?
Wij zijn er voor u

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.