• Zeer ruime vergoedingen
  • Advies van ZorgConsulent
  • Klantwaardering 8,2

ONVZ stelt nieuwe regeling voor spijtoptanten vast

De nieuwe spijtoptantenregeling van ONVZ biedt verzekerden de mogelijkheid om op een eerdere keuze terug te komen. De termijnen die daarvoor staan, zijn beperkt. Na afloop van die termijnen volgt acceptatie pas na medische selectie.

ONVZ heeft de zogenoemde spijtoptantenregeling voor 2015/2016 vastgesteld. Deze regeling heeft betrekking op verzekerden die hun aanvankelijke keuze voor een ander verzekeringspakket of zelfs een andere zorgverzekeraar ongedaan willen maken.

Verzekerden die uit het aanbod van ONVZ hebben gekozen voor een pakket met een minder ruime dekking (bijvoorbeeld Benfit in plaats van Topfit) kunnen die keuze tot uiterlijk twee weken na het eerste verzoek tot pakketwijziging herstellen. Na die termijn van twee weken komen spijtoptanten uitsluitend na medische selectie in aanmerking voor een pakket met ruimere dekking.

Overstappers

Spijtoptanten die zijn overgestapt naar een andere zorgverzekeraar kunnen hun verzekering bij ONVZ zonder medische selectie herstellen tot uiterlijk 31 januari 2016. Dat geldt voor zowel de basisverzekering als de aanvullende verzekering. Overstappers die alleen een aanvullende verzekering bij ONVZ hadden lopen, kunnen uitsluitend terugkeren als zij ook de basisverzekering bij ONVZ afsluiten. Hiervoor is een aanvraagformulier nodig. Verzekerden die op deze manier bij ONVZ terugkeren, zijn zelf verantwoordelijk voor het opzeggen van hun zorgverzekering bij een andere zorgverzekeraar.

Nog vragen?

Heeft u nog vragen over onze spijtoptantenregeling? Neemt u dan contact op met uw relatiemanager. U kunt ONVZ ook bereiken via 030 639 64 10 of een e-mail sturen naar vo@onvz.nl.

Artikelen ONVZ Nieuws December 2015

Heeft u nog vragen?
We staan voor u klaar

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.