• Zeer ruime vergoedingen
  • Advies van ZorgConsulent
  • Klantwaardering 8,2

Zorgseizoen 2016: korter en dynamischer

Hoe is het voorgaande zorgseizoen verlopen?

Het zorgseizoen 2016 ging later van start en het aantal mensen dat koos voor een nieuwe zorgverzekeraar was flink hoger dan vorig jaar. Bij ONVZ groeide het aantal verzekerden met 0,8 procent.

Traditiegetrouw is ONVZ een van de laatste zorgverzekeraars die de nieuwe premies bekendmaakt. Dit seizoen kwamen echter ook veel andere zorgverzekeraars, inclusief de grootste spelers, pas vlak voor de deadline met de nieuwe cijfers naar buiten. De reden daarvoor ligt onder andere in nieuwe wetgeving van de overheid, waardoor verzekeraars extra berekeningen moesten doorvoeren, maar waarover ook veel onzekerheid bestond over wat de concurrentie zou gaan doen.

Dynamiek

Per saldo heeft dit het zorgseizoen in vergelijking met voorgaande jaren met één tot anderhalve week bekort. Veel verzekerden hebben pas na de Kerst hun keuze voor een nieuwe zorgverzekering bepaald. Tot minder dynamiek heeft dit echter niet geleid. Volgens voorlopige cijfers van Vektis, het informatiecentrum voor de zorg, stapten 1,2 miljoen verzekerden per 2016 over naar een nieuwe zorgverzekeraar. Vorig jaar bedroeg het aantal overstappers 1,1 miljoen.

Het aantal verzekerden in portefeuille bij ONVZ groeide met 0,8 procent. Dit is volledig in overeenstemming met de groeidoelstelling die ONVZ hanteert.

Nog vragen?

Heeft u nog vragen over het nieuwe zorgseizoen? Neemt u dan contact op met uw relatiemanager. U kunt ONVZ ook bereiken via de chat in Digitaal Portaal of via het e-mailadres vo@onvz.nl.

Artikelen ONVZ Nieuws Februari 2016

Heeft u nog vragen?
We staan voor u klaar

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.