• Zeer ruime vergoedingen
  • Advies van ZorgConsulent
  • Klantwaardering 8,2

Extra veel aandacht voor mentale gezondheid

Ruim 35% van al het verzuim onder medewerkers heeft inmiddels een psychische oorzaak. Door de coronacrisis is de druk op de mentale gezondheid van medewerkers alleen maar toegenomen. ONVZ helpt u actief met het vroegtijdig herkennen, voorkomen én snel oplossen van mentale gezondheidsproblemen van uw medewerkers.

Inzicht in de mentale gezondheid van uw medewerkers

Via inzichten in gemaakte zorgkosten helpen wij u met het herkennen van risico’s en het opsporen van mentale gezondheidsproblemen binnen uw bedrijf. Maar vaak hebben medewerkers niet eens door dat ze ergens last van hebben. Daarom bieden wij ook een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) aan, dat vergoed wordt binnen onze gratis aanvullende module Werkfit. In het PMO wordt veel aandacht besteed aan het vroegtijdig opsporen van mogelijke mentale gezondheidsproblemen.

Groot aanbod van trainingen en preventieve zorg

Zijn er signalen van mentale gezondheidsproblemen bij uw medewerkers? Via ons Gezondheidsnetwerk hebben uw medewerkers toegang tot een groot aanbod van (online) trainingen en preventieve zorg. Eventueel aangevuld met coaching. Daarmee kunnen uw medewerkers zelf aan de slag met het herkennen, voorkomen en verminderen van psychologische klachten. Zo worden uw medewerkers weerbaarder en kunt u uitval door psychische klachten mogelijk voorkomen.

Snelle zorg en snelle werkhervatting

Is uw medewerker uitgevallen met mentale gezondheidsproblemen? Bij een regulier behandeltraject via de huisarts en de GGZ kan het soms wel maanden duren voordat uw medewerker met de behandeling kan starten. Bovendien vallen niet alle mentale gezondheidsproblemen onder de dekking van de verzekering. Via ons Gezondheidsnetwerk zorgen wij ervoor dat uw medewerker snel met de juiste zorgverlener aan tafel zit. Hierdoor kan uw medewerker op korte termijn starten met het herstel en sneller het werk hervatten.

Ruime vergoedingen en extra dekking

ONVZ staat bekend om de ruime vergoedingen. Op het gebied van de mentale gezondheidzorg is dat niet anders. Medewerkers met een aanvullende verzekering bij ONVZ krijgen ook nog een de gratis extra dekking van de medewerkersmodule Werkfit, met daarin onder andere €250 euro extra dekking voor mentale gezondheidsklachten.

Meer over Werkfit

Heeft u nog vragen?
We staan voor u klaar
 

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.