ZakelijkBereken premieEnglish

  • Zeer ruime vergoedingen
  • Advies van ZorgConsulent
  • Klantwaardering 8,2

Wijzigingen Benfit

De wijzigingen voor Benfit op een rij

Beweegprogramma obesitas

Vanaf 1 januari 2019 vergoedt de basisverzekering een gecombineerde leefstijlinterventie (gli). Als u overgewicht heeft, begeleidt een zorgverlener u bij gezondere voeding en eetgewoontes, meer bewegen en gedragsverandering. Het bewegen zelf valt niet onder de vergoeding. Benfit vergoedt in 2018 een beweegprogramma obesitas. Vanaf 1 januari 2019 kunt u deze vergoeding gebruiken als u deelneemt aan de gli.

Vergoeding gli >

Fysiotherapie: manuele therapie

Wij verlagen het maximale aantal behandelingen manuele therapie: Benfit vergoedt in 2019 nog maximaal 9 behandelingen manuele therapie per kalenderjaar.

Vergoeding fysiotherapie >

Voetzorg

Wij vinden het belangrijk dat een pedicure de juiste diploma’s heeft en het vak ook goed bijhoudt. Om u, maar ook de pedicure, voldoende keuze te geven, is het aantal registers waarin de medisch pedicure zich kan registreren, vanaf 1 januari 2019 uitgebreid.

Vergoeding voetzorg >

Sportarts

Benfit vergoedt de sportkeuring, waaronder ook een duikkeuring. Duiken is een risicovolle sport. De keuringsarts moet daarom aan strenge eisen voldoen. Er zijn nog maar weinig sportartsen die de extra scholing voor een duikkeuring hebben gevolgd. Daardoor is de keuze voor een goede zorgverlener voor u beperkt. Vanaf 1 januari 2019 mogen daarom ook andere artsen, die de extra scholing hebben gevolgd, de keuring uitvoeren.

Vergoeding sportarts >

Sterilisatie

Benfit vergoedt sterilisatie. Vanaf 1 januari 2019 is die vergoeding maximaal € 350 voor sterilisatie van de man en € 1.000 voor sterilisatie van de vrouw

Vergoeding sterilisatie >

Alternatieve geneeswijzen

Benfit vergoedt alternatieve geneeswijzen. De vergoeding is per 1 januari 2019 behoorlijk gewijzigd. Wij vergoeden voortaan voor zorg door een arts en door een ander soort behandelaar (deze moet wel lid zijn van een door ONVZ erkende beroepsorganisatie) dezelfde bedragen. Er geldt dus vanaf 2019 één maximale vergoeding voor de zorg, ongeacht de zorgverlener.

Vergoeding alternatieve geneeswijzen >

Geneesmiddelen

Wij stoppen vanaf 1 januari 2019 met het vergoeden van erectiebevorderende geneesmiddelen.

Vergoeding geneesmiddelen >

Hulpmiddelen: eigen bijdragen

Benfit vergoedt de wettelijke eigen bijdragen voor hulpmiddelen uit de basisverzekering. Die vergoeding kende in 2018 een maximum voor de eigen bijdragen op alle hulpmiddelen samen, waaronder de pruik. Vanaf 1 januari 2019 geldt een aparte vergoeding voor de eigen bijdrage op pruiken. De maximale vergoedingen zelf blijven ongewijzigd.

Vergoeding hulpmiddelen >

Huidtherapie: elektrische epilatie en laserbehandeling

Benfit vergoedt elektrische epilatie en laserbehandelingen bij overmatige haargroei in het gezicht. De maximale vergoeding geldt voor de gehele looptijd van de verzekering en is in 2019 beperkt tot € 350.

Vergoeding elektrische epilatie en laserbehandeling >

Huidtherapie: camouflage-instructie

Benfit vergoedt camouflage-instructie bij ernstig ontsierende huidafwijkingen in het gezicht of in de hals. De vergoeding hiervoor wordt vanaf 1 januari 2019 beperkt: Benfit vergoedt maximaal € 70 voor maximaal 2 instructielessen. Wij vergoeden geen kosten meer van camouflageproducten.

Vergoeding camouflage-instructie >

Mantelzorg: vervanging

Benfit vergoedt vervangende mantelzorg als uw mantelzorger met vakantie gaat of ziek wordt. Vanaf 1 januari 2019 vergoedt deze aanvullende verzekering ook de vervanging als u zelf mantelzorger bent en er even tussenuit moet. De vergoeding is aangepast van een maximaal aantal dagen naar een maximaal vergoedingsbedrag. U moet de vervangende mantelzorg wel door onze ZorgConsulent laten regelen.

Vergoeding vervangende mantelzorg >

Mantelzorg: ondersteuning

Om mantelzorgers te helpen een gezonde levensbalans te houden biedt Benfit ondersteuning door onze ZorgConsulenten. Zij zijn opgeleid om een luisterend oor te bieden en om u bijvoorbeeld te helpen om grenzen te stellen, om uw sociale netwerk (weer) uit te breiden, of om mantelzorg en werk beter te kunnen combineren.

Vergoeding hulp bij mantelzorg >

Heeft u nog vragen?
We staan voor u klaar

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.