Heeft u vragen? Bel 030 639 62 22 English

Betalingsachterstand

Heeft u (bijna) een betalingsachterstand?

Voorkom een betalingsachterstand

Lukt het u niet om op tijd uw premie of medische kosten te betalen? Spreek dan zo snel mogelijk een betalingsregeling met ons af. Dan kunt u het openstaande bedrag in termijnen betalen.

> Betalingsregeling aanvragen

Toch een betalingsachterstand?

Dan krijgt u van ons een aanmaning. U kunt dan betalen of alsnog een betalingsregeling aanvragen. Betaalt u dan nog niet of spreekt u geen betalingsregeling af? Dan schakelen wij een incassobureau in. U krijgt dan te maken met extra kosten.

Wij kunnen uw verzekering(en) beëindigen wegens wanbetaling

Loopt de betalingsachterstand op tot 2 maanden premie? Dan doen wij een voorstel voor een betalingsregeling. Accepteert u dat niet? En betaalt u ook het openstaande bedrag niet? Dan beëindigen wij uw verzekering(en). Wij doen dit als u 4 maanden premieachterstand heeft. Uw betalingsachterstand verdwijnt hiermee niet. U moet de verschuldigde premie nog steeds betalen. De basisverzekering van verzekerden onder de 18 jaar blijft wel actief.

U kunt na de beëindiging alleen bij ons terugkomen als:

  • dit de eerste beëindiging vanwege wanbetaling was en
  • u binnen 30 dagen na de beëindiging de hele achterstand betaalt.

Betaalt u na 30 dagen dan moet u een nieuwe aanvraag doen voor een verzekering bij ons.

Als u niet aan deze voorwaarden voldoet, bent u niet meer verzekerd voor zorgkosten. U bent verplicht een zorgverzekering te hebben. Daarom moet u zich bij een andere zorgverzekeraar aanmelden voor een nieuwe verzekering.

Wat kunt u zelf nog doen?

Zorgtoeslag

Misschien heeft u recht op zorgtoeslag. Die vraagt u aan bij de Belastingdienst.

Zelf schulden regelen

Voor informatie over hoe u uw inkomsten en uitgaven op elkaar kunt afstemmen, kunt u kijken op zelfjeschuldenregelen.nl.

Schuldhulpverlening

Bij blijvend geldtekort kunt u hulp vragen van een schuldhulpverlener. Uw gemeente weet wat de mogelijkheden zijn. Of kijk op de site van de branchevereniging voor schuldhulpverlening: www.nvvk.eu.

Zorgverzekeringslijn

De Zorgverzekeringslijn geeft onpartijdig advies als u moeite heeft met het betalen van de zorgverzekeringspremie, en kan u in contact brengen met de juiste instantie. Het telefoonnummer is 0800 64 64 64 4.

Heeft u nog vragen?
We staan voor u klaar

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.