Welke kosten vergoedt ONVZ?

Polisvoorwaarden & dekkingsoverzicht

In onze polisvoorwaarden vindt u welke voorwaarden gelden voor de basisverzekering en aanvullende zorgverzekeringen van ONVZ. Daarin leest u ook welke kosten wij vergoeden. Liever een beknopt overzicht? Bekijk dan het vergoedingsoverzicht.

Tarieven volgens afspraak

ONVZ heeft met de meeste zorgverleners tariefafspraken door middel van overeenkomsten. Hier worden in veel gevallen ook kwaliteitsafspraken gemaakt over de te leveren zorg.

Maximumtarieven

De overheid stelt voor een aantal zorgsoorten maximumtarieven vast. Niet gecontracteerde zorg wordt door ONVZ vergoed tot maximaal het door de overheid vastgestelde tarief. Meer informatie hierover staat op www.nza.nl.

Marktconforme tarieven

Indien er geen maximumtarief is vastgesteld of er geen overeenkomst is, dan geldt dat het in rekening gebrachte tarief marktconform moet zijn. In tegenstelling tot de meeste andere zorgverzekeraars, vergoeden wij het marktconforme tarief altijd volledig.

Alternatieve zorg

De kosten voor alternatieve zorg wordt alleen vergoed als de zorgverlener lid is van een door ons erkende beroepsorganisatie.

Heeft u nog vragen?
We staan voor u klaar

 

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.