Huidtherapie

Informatie voor zorgverleners.

Zorginkoop

Acnebehandeling, Camouflage-instructie, Elektrische epilatie en laserbehandeling

ONVZ koopt deze huidtherapieën niet in. Wanneer ONVZ deze huidtherapieën vergoedt staat op de vergoedingspagina.

Oedeem- en littekentherapie

Via de inkooporganisatie VRZ Zorginkoop kopen wij paramedische zorg door huidtherapeuten in. Meer informatie vindt u op de website van VRZ Zorginkoop.

Vergoedingen

Voor de exacte (maximale) vergoedingen van acnebehandeling, camouflage-instructie of elektrische epilatie en laserbehandelingen verwijzen wij u naar het vergoedingsoverzicht. Hier vindt u per aanvullende verzekering wat er vergoed wordt, tot welk bedrag en bij wie de verzekerde terecht kan.

Voorschrift dermatoloog bij acnebehandeling

Bij acnebehandelingen vergoedt ONVZ de behandeling als er een voorschrift aanwezig is van de behandelend dermatoloog (huidarts).

Declaratie

Alle declaraties moeten volledig gespecificeerd zijn.

Acnebehandeling

Op de nota moet het zorgprofiel volgens het Zorgarrangement Acne vermeld staan. ONVZ ondersteunt richtlijnontwikkeling door zorgaanbieders om de kwaliteit van zorg aan onze verzekerden te verhogen. Om de acnezorg te verbeteren heeft de Nederlandse Vereniging voor Huidtherapeuten (NVH) het 'Zorgarrangement Acne' ontwikkeld. Het doel is het realiseren van integrale en kwalitatief hoogstaande zorg voor mensen met acne. Op basis van een zorgprofiel wordt een behandelplan vastgesteld. Een richtlijn waardoor de consument zorg op maat ontvangt. Zowel een huidtherapeut als een schoonheidsspecialist moet het zorgprofiel op de nota vermelden.

Camouflage-instructie

De kosten van instructielessen en van de hiervoor te gebruiken cosmetische producten moeten apart vermeld staan op de nota.

Elektrische epilatie en laserbehandelingen

Op de nota moet staan welk gebied behandeld is.

Heeft u nog vragen?
We staan voor u klaar

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.