2023

Borstkanker: aanvullend onderzoek

Meer zekerheid bij de keuze van een vervolgbehandeling.

Deze vergoeding geldt alleen voor ONVZ Vrije Keuze

Wat u vergoed krijgt

Als u de diagnose borstkanker heeft gekregen, beslist u samen met uw medisch specialist over uw behandeling. Dan kan het ook gaan over chemotherapie.

Is er twijfel of chemotherapie in uw geval toegevoegde waarde heeft? Soms kunnen de testen MammaPrint of Oncotype DX helpen bij de beslissing. Deze testen kijken naar de genactiviteit in de tumor. De uitslag geeft aan of de kans op uitzaaiingen of terugkeer van de tumor hoog of laag is.

Of een van deze testen voor u geschikt is, kunt u bespreken met uw medisch specialist. Dit hangt onder meer af van de soort borstkanker, het stadium en de eigenschappen van de tumor.

Diagnose en behandeling van borstkanker vallen onder de vergoeding Medisch specialist. De basisverzekering vergoedt die zorg. En soms ook Oncotype DX.

Vindt uw medisch specialist dat MammaPrint of Oncotype DX nodig is voor een goede beslissing over uw vervolgbehandeling en vergoedt de basisverzekering die test niet? Dan vergoeden de aanvullende verzekeringen Optifit en hoger, en OntzorgPlus deze testen.

Wat u zelf betaalt

Geen eigen bijdrage

Voor de MammaPrint en Oncotype DX betaalt u geen eigen bijdrage.

Het eigen risico

Voor testen die onder de basisverzekering vallen, geldt het eigen risico. Voor testen die onder de aanvullende verzekering vallen, geldt het eigen risico niet.

Dit moet u zelf doen

U moet een voorschrift hebben van uw medisch specialist

U hoeft daarvoor zelf niets te doen. Uw medisch specialist regelt de test voor u.

Met OntzorgPlus moet u contact met ons opnemen

Neem voordat u het aanvullend onderzoek krijgt, contact op met onze ZorgConsulent. Die kan ook met u meedenken over andere vragen rondom uw zorg.

Goed om te weten

  • De algemene regels gelden voor alle zorg en voor iedereen. Er staat bijvoorbeeld in wat nooit wordt vergoed.

  • De uitgebreide voorwaarden OntzorgPlus bepalen uw vergoeding.

Contact

Heeft u nog vragen? Wij zijn er voor u

Document uploaden

Deel makkelijk een document met ons

Uploaden
Meer contactopties