2023

Verhaalsbijstand bij letselschade

Heeft u persoonlijke kosten door een ongeval?

Deze vergoeding is er alleen voor de basisverzekering ONVZ Vrije Keuze

Wat u vergoed krijgt

Ook na een ongeval gelden de ‘gewone’ vergoedingen van de basisverzekering en de aanvullende verzekeringen. Maar soms krijgt u niet alle kosten vergoed. Bijvoorbeeld omdat u eigen risico of een eigen bijdrage betaalt. Of omdat u inkomsten misloopt. Misschien wilt u smartengeld.

U kunt dan uw rechtsbijstandverzekering inschakelen. Heeft u die niet? Dan bieden wij een verhaalsbijstand-service voor die kosten die u zelf betaalt, gemiste inkomsten en smartengeld. Een door ons ingeschakelde advocaat of schaderegelaar probeert dan uw schade te verhalen op (de verzekering van) de persoon die aansprakelijk is.

In de regels verhaalsbijstand-service staat wat de service inhoudt.

De aanvullende verzekeringen Startfit en hoger, en OntzorgPlus vergoeden de verhaalsbijstand-service die wij voor u regelen tot maximaal € 12.500 per ongeval. Kosten van een rechtszaak vallen daar ook onder.

Heeft u alleen een basisverzekering? Dan kunnen wij informatie geven over het verhalen van schade.

Dit wordt niet vergoed

  • kosten die u zelf maakt buiten de verhaalsbijstand-service om

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met onze afdeling Verhaalszaken. Dit kan telefonisch op 030 639 62 64 of via het e-mailadres verhaalszaken@onvz.nl. Wij helpen u graag.

Wat u zelf betaalt

Geen eigen bijdrage

Voor verhaalsbijstand bij letselschade betaalt u geen eigen bijdrage.

Geen eigen risico

Voor verhaalsbijstand bij letselschade geldt geen eigen risico.

Dit moet u zelf doen

Geef het ons door als medische kosten met een ongeval te maken hebben

Zo kunnen wij nagaan of iemand anders voor die kosten aansprakelijk is. Kruis het vakje ’ongeval’ aan als u declareert. Of stuur ons een ingevuld vragenformulier verhaalszaken als u weet dat het ziekenhuis of een andere zorgverlener rechtstreeks bij ons gaat declareren.

Goed om te weten

  • De algemene regels gelden voor alle zorg en voor iedereen. Er staat bijvoorbeeld in wat nooit wordt vergoed. En dat u moet meewerken als wij zorgkosten bij een aansprakelijke persoon of de (reis)verzekeraar willen terugvragen.

  • De uitgebreide voorwaarden OntzorgPlus bepalen uw vergoeding. Dat geldt ook als u Superfit heeft. OntzorgPlus is daar namelijk onderdeel van.

Contact

Heeft u nog vragen? Wij zijn er voor u

Document uploaden

Deel makkelijk een document met ons

Uploaden
Meer contactopties