Inloggen MijnONVZ

Zittend ziekenvervoer

Veelgestelde vragen over Zittend ziekenvervoer

Zittend ziekenvervoer Alle veelgestelde vragen
 • Wat is zittend ziekenvervoer?

  Zittend ziekenvervoer is vervoer naar een medische behandeling of naar een instelling. Dat vervoer kan op verschillende manieren plaatsvinden: per openbaar vervoer, eigen vervoer per auto of vervoer per taxi(Ambulancevervoer is geen zittend ziekenvervoer.).

  Om een goede kwaliteit te garanderen, werkt ONVZ op het gebied van taxivervoer samen met Transvision. Transvision kan, als u dat wilt, voor u het taxivervoer regelen. Transvision is van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur te bereiken op telefoonnummer 0900 333 33 30.

 • Wanneer heb ik recht op vergoeding van zittend ziekenvervoer?

  U heeft recht op vergoeding van de kosten van zittend ziekenvervoer als u behoort tot één van de volgende categorieën:

  Categorie Toestemming geldt voor Bestemming Aanvragen
  Nierdialyse Drie jaar Ziekenhuis of dialysecentrum Aanvraagformulier zittend ziekenvervoer.
  Voor taxivervoer: 0900 333 33 30.
  Chemo- of radiotherapie Periode behandeling Ziekenhuis, oncologie of radiotherapie Aanvraagformulier zittend ziekenvervoer.
  Voor taxivervoer: 0900 333 33 30.
  Visueel gehandicapten Drie jaar Diverse bestemmingen Aanvraagformulier zittend ziekenvervoer.
  Voor taxivervoer: 0900 333 33 30.
  Permanente rolstoelgebruikers Drie jaar Diverse bestemmingen Aanvraagformulier zittend ziekenvervoer.
  Voor taxivervoer: 0900 333 33 30.
  Hardheidsclausule * Nader te bepalen Aangevraagde bestemming Aanvraagformulier zittend ziekenvervoer.
  Voor taxivervoer: 0900 333 33 30.


  Transvision is van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur te bereiken op telefoonnummer 0900 333 33 30.

  *Hardheidsclausule
  Behoort uw situatie niet tot de eerste vier categorieën, maar hebt u door een ziekte of aandoening voor een lange tijd vervoer nodig, dan beoordeelt ONVZ of er op grond van de hardheidsclausule toch aanspraak gemaakt kan worden op de vergoeding van zittend ziekenvervoer.

  Wanneer de kosten niet in aanmerking komen voor vergoeding op de Basisverzekering, kunt u in sommige gevallen een vergoeding krijgen op uw Aanvullende verzekering.

  Kijk voor meer informatie over de voorwaarden voor vergoeding van zittend ziekenvervoer in de Polisvoorwaarden, artikel 20 en 21, en in de Polisvoorwaarden van uw Aanvullende verzekering.

 • Hoeveel krijg ik vergoed voor vervoer?

  De vergoeding is beperkt tot een afstand van maximaal 200 kilometer heen en 200 kilometer terug. Dit geldt voor alle soorten zittend ziekenvervoer. Wilt u vergoeding van meer kilometers, dan moet u daarvoor vooraf toestemming vragen aan ONVZ.

  Bij openbaar vervoer worden alleen de kosten voor de laagste klasse vergoed.

  Bij eigen vervoer krijgt u € 0,30 per kilometer op de basisverzekering vergoed. Wij vergoeden alleen het aantal kilometers waarbij de verzekerde daadwerkelijk in de auto zit. De afstand wordt bepaald op basis van de optimale route van de routeplanner op www.routenet.nl.

 • Moet ik een eigen bijdrage betalen?

  De wettelijke eigen bijdrage voor zittend ziekenvervoer is in 2016 € 98,- per verzekerde per kalenderjaar. Als u bij ONVZ een Aanvullende verzekering heeft afgesloten, krijgt u de eigen bijdrage vergoed.

 • Hoe kan ik zittend ziekenvervoer aanvragen?

  Voor vergoeding van de kosten van zittend ziekenvervoer heeft u vooraf altijd toestemming nodig van ONVZ. Om toestemming te vragen, gebruikt u het Aanvraagformulier zittend ziekenvervoer.

  Vraag het formulier telefonisch op bij het Service Center (030 639 62 22) of download het formulier. Voor het aanvragen van taxivervoer belt u Transvision (maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer 0900 333 33 30).

 • Hoe kan ik de kosten voor zittend ziekenvervoer declareren?

  Voor declaratie van de kosten gebruikt u het Declaratieformulier vervoerskosten (eigen vervoer) / zittend ziekenvervoer. Vraag het formulier telefonisch op bij het Service Center (030 639 62 22) of download het formulier.

  Stuur het ingevulde Declaratieformulier vervoerskosten (eigen vervoer) / zittend ziekenvervoer samen met afsprakenkaarten van het ziekenhuis of de zorgverlener en eventuele vervoersbewijzen naar ONVZ.

Heeft u vragen?

Tel 030 639 62 22

Ma-vrij08.30 - 21.00 uur

Contact

Zorgverzekeringen

Uw gezondheid is onze zorg. Met uitgebreide vergoedingen, aantrekkelijke premies en persoonlijke service.

Zorgverzekeringen >
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding