Inloggen MijnONVZ

Op vakantie in het buitenland

Er even uit

Er even heerlijk uit op vakantie. Daar was u echt aan toe. Maar dan wordt u opeens ziek. Zo erg dat u een arts of specialist moet bezoeken. Bent u in zo’n geval verzekerd? Ja, de basisverzekering biedt werelddekking.

Praktische vakantietips

Sluit óók een reisverzekering af

Tip! Sluit voor uw vakantie ook een reisverzekering af met dekking voor medische kosten (dit kan niet bij ONVZ). Hierdoor is niet alleen uw bagage verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging, u bent ook extra verzekerd tegen mogelijke zorgkosten.

U gaat op wereldreis

Gaat u op wereldreis? Zolang uw reis niet langer duurt dan 1 jaar en u niet werkt tijdens de wereldreis, kunt u gewoon verzekerd blijven bij ONVZ Zorgverzekeraar. Gaat u werken tijdens uw reis? Kijk dan op de pagina ‘Werken in het buitenland’.

Langer dan 1 jaar op wereldreis

Neem, voordat u op langer dan 1 jaar op wereldreis gaat, contact op met de Sociale Verzekeringsbank (SVB) voor een WLZ-onderzoek. Met dit onderzoek bepaalt de SVB of u in het buitenland verzekerd blijft voor de Nederlandse volksverzekeringen. Volksverzekeringen zijn verzekeringen die in Nederland verplicht zijn, waaronder uw zorgverzekering. U kunt het onderzoek op verschillende manieren bij de SVB aanvragen, kijk op de website of bel naar 020-656 4848 voor meer informatie.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met ons Service Center via 030 639 62 22. Wij helpen u graag.

Heeft u vragen?

Tel 030 639 62 22

Ma-vrij08.30 - 21.00 uur
Contact

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding