Inloggen MijnONVZ

Overzicht wijzigingen voor 2014

Ook voor 2014 zijn er een aantal veranderingen in de basisverzekering aangebracht. Dat het verplichte eigen risico € 10 stijgt van € 350 naar € 360 is u vast niet ontgaan, maar er gaat nog meer voor u veranderen.

Wijzigingen in uw verzekering

Op deze pagina vindt u een beknopt overzicht van de belangrijkste veranderingen.

Premie van uw zorgverzekering - ONVZ verlaagt de premie voor de basisverzekering. De premie voor onze aanvullende verzekeringen blijft gelijk.

Basispakket - De overheid snijdt in 2014 nauwelijks in de vergoedingen van de basisverzekering. Wel zijn er afspraken gemaakt om verstandig gebruik van zorg te stimuleren. Deze afspraken hebben geleid tot veranderingen in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Zo krijgen huisartsen in 2014 een grotere rol in de GGZ, zowel bij behandeling als verwijzing van patiënten met psychologische zorg. Patiënten met lichtere psychische problemen worden behandeld bij zijn/haar eigen huisarts voor 'generalistische basis GGZ’ en hoeven hierdoor niet meteen doorverwezen te worden naar de gespecialiseerde GGZ.

Vanaf 2014 vervalt de beperking dat vanuit het basispakket maximaal vijf consulten bij een eerstelijns psycholoog worden vergoed. Ook vervalt de eigen bijdrage voor GGZ. Wel geldt hiervoor vanzelfsprekend het eigen risico.

Eigen risico wordt € 360 - De overheid verhoogt het verplichte eigen risico voor de basisverzekering met € 10 van € 350 in 2013 naar € 360 in 2014.

Extra premiekorting bij € 860 eigen risico - Premiekorting van € 25 per maand bij een vrijwillig eigen risico van € 500 (totaal eigen risico € 860).

Vertienvoudiging ongevallendekking tandartsverzekering - De dekking voor een tandheelkundige behandeling die noodzakelijk is door een ongeval is vertienvoudigd bij onze tandartsverzekeringen. De premie van deze aanvullende pakketten blijft gelijk aan 2013.

Alle wijzigingen

Wilt u alle wijziging nog eens rustig nalezen? ONVZ heeft alle wijzigingen in uw zorgverzekering (pdf) voor u op een rijtje gezet.

Wijzigingen doorgeven

Wilt u uw zorgverzekering wijzigen of een andere wijziging doorgeven? U kunt uw wijzigingen via MijnONVZ online aan ons doorgeven. Het wijzigen van uw (aanvullende) verzekering is zelfs tot 1 februari 2014 nog mogelijk.

Artikelen ONVZ Nieuws december 2013

Heeft u vragen?

Tel 030 639 62 22

Ma-vrij08.30 - 21.00 uur

Contact

Zorgverzekeringen

Uw gezondheid is onze zorg. Met uitgebreide vergoedingen, aantrekkelijke premies en persoonlijke service.

Zorgverzekeringen >
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding