Inloggen MijnONVZ

Vier tips voor u!

Bent u dit jaar begonnen met goede voornemens? Bijvoorbeeld meer bewegen, gezond eten en gezond leven? Lukt het u om dat vol te houden? We geven u praktische tips van ONVZ-collega’s die u hierbij helpen. En ook zonder goede voornemens kunt u ze meteen toepassen!

Eet smakelijk

Karin: “In de winter vind ik stamppotten heerlijk! Die zijn niet vet, maar kunnen dat wel worden door bijvoorbeeld jus, rookworst, roomboter en spekjes. In plaats daarvan kies ik voor zongedroogde tomaatjes en een beetje feta. Wilt u wel rookworst? Kies dan de magere variant. Houdt u van spekjes? Bak ze dan zonder vet. En probeert u graag iets nieuws? Maak dan eens stamppot met witlof of spruitjes. Dat is een smakelijke verrassing!”

Beweeg je fit

Jan: “Ik hou van wandelen en fietsen, maar in de winter lukt dat niet altijd vanwege sneeuw of gladheid. Toch beweeg ik graag, dan voel ik me fitter. De app VirtuaGym is voor mij een uitkomst. De handige en overzichtelijke workouts kan ik doen als het mij uitkomt. Het liefst begin ik de dag ermee, dat geeft me energie.”

De app VirtuaGym is gratis verkrijgbaar via App Store en Google Play. U vindt er een trainingsschema voor thuis of in de sportschool en 3D-animaties.

Kies voor slank

Martijn: “Mijn gewicht is al jaren wat te hoog, maar diëten is niets voor mij. Ik ben een Bourgondiër en hou van lekker eten met een goed glas wijn. Toch wilde ik een paar kilo kwijt. Een vriendin attendeerde me op het boek Het geheim van slanke mensen. Dat was voor mij het ei van Columbus. Alles eten, maar met mate. Dus een boterham minder bij de lunch, en wel een glas wijn.”

Mieke Kosters – Het geheim van slanke mensen

Poets beter

Joke: “De tandarts vertelt me elke keer weer hoe het zit met tandenstokers en ragers, maar ik gebruik ze niet elke dag en dan vergeet ik weer hoe het precies moet. Daarom is de app ‘Gezonde mond’ voor mij een uitkomst. Er staan ook handige plaatjes over elektrisch tandenpoetsen, misschien ga ik dat toch een keer proberen. Net als mondspoelen. Ik wil mijn tanden en tandvlees gezond houden.”

De app Gezonde Mond is gratis verkrijgbaar via de App Store.

Artikelen ONVZ Nieuws Januari 2013

Heeft u vragen?

Tel 030 639 62 22

Ma-vrij08.30 - 21.00 uur

Contact

Zorgverzekeringen

Uw gezondheid is onze zorg. Met uitgebreide vergoedingen, aantrekkelijke premies en persoonlijke service.

Zorgverzekeringen >

Blijf op de hoogte

Word fan van ONVZ Zorgverzekeraar op Facebook en blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding