Inloggen MijnONVZ

Vier nieuwe tips voor u!

Bewegen, gezond eten, ontspannen. We weten allemaal dat het belangrijk is, maar soms hebben we een duwtje in de rug nodig. Daarom ontvangt u ook in deze nieuwsbrief een paar tips van ONVZ-medewerkers. 

Bewegen zonder sporten

Joris: “Ik ben niet zo sportief, maar wil wel graag mijn conditie houden en op gewicht blijven. Dus ik laat sinds een paar maanden de auto staan en fiets naar mijn werk. Qua tijd maakt het niet eens veel uit, maar ik blijf er wel fit bij. Verder doe ik mijn boodschappen zoveel mogelijk lopend of op de fiets. En ik neem altijd de trap in plaats van de lift. Voor mij werkt dit beter dan een vast uurtje in de sportschool.”

Tijd voor mezelf

Anneke: “Ik heb een gezin met schoolgaande kinderen, een baan en ben actief in de buurtvereniging. Een paar jaar geleden was het ineens te veel. Ik was om de haverklap ziek en verkouden. Toen heb ik geleerd om tijd voor mezelf te nemen. Nu doe ik elke dag heel bewust iets dat ik leuk vind. Een tijdschrift lezen, een bad nemen, of koffie drinken met een vriendin.”

Stap voor stap

Robin: “Een vriend van me is enthousiast hardloper en heeft me overgehaald het een maand te proberen. Ik begon met tegenzin, maar ben nu net zo fanatiek als hij. We lopen twee keer in de week, meestal op dinsdagavond en zaterdagochtend. Met de app Start to Run heb ik een goede conditie opgebouwd. Ik voel me nu veel energieker en ik mis het hardlopen zelfs als we een keer overslaan.”

Het downloaden van de app Start to Run van de Atletiekunie is gratis. Wilt u gebruik maken van meer mogelijkheden, dan betaalt u daarvoor.

Winterse rauwkost

Hanna: “In de keuken hou ik altijd rekening met de seizoenen, dus nu eet ik veel wortel, witlof en kool. Soms gekookt, soms als salade. Bijvoorbeeld geraspte wortel met appel, en sinaasappelsap door de dressing. Of fijngesneden witlof met mandarijnen en peer. En wat dacht je van salade met rode kool, appel, hazelnoten en rauwe ham? Op internet vind ik steeds nieuwe recepten.”

Artikelen ONVZ Nieuws Maart 2013

Heeft u vragen?

Tel 030 639 62 22

Ma-vrij08.30 - 21.00 uur

Contact

Zorgverzekeringen

Uw gezondheid is onze zorg. Met uitgebreide vergoedingen, aantrekkelijke premies en persoonlijke service.

Zorgverzekeringen >

Blijf op de hoogte

Word fan van ONVZ Zorgverzekeraar op Facebook en blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding