Inloggen MijnONVZ

Een beetje hulp met uw gezonde leefstijl

Het is langer licht, het zonnetje schijnt vaker en feller en misschien heeft u zelfs uw barbecue al weer laten roken dit jaar. De lente laat zich zien!

In het voorjaar pakken veel mensen hun goede voornemens weer op. U heeft meer energie om te bewegen, maar de avonden op het terras en regelmatig een barbecue helpen niet altijd mee om uw doelstellingen te behalen. Misschien kunt u wel wat hulp van onze preventieprogramma’s gebruiken.

Uit uw basisverzekering vergoedt ONVZ preventieprogramma’s om uw gezondheid te verbeteren of een ziekte te voorkomen. Bijvoorbeeld voor als u wilt stoppen met roken, of als u ernstig overgewicht heeft of als u niet lekker in uw vel zit.

Begeleiding bij stoppen met roken

ONVZ vergoedt een stoppen met roken programma van een zorgverlener die is opgenomen in het Kwaliteitsregister Stoppen met Roken. In zo’n programma krijgt u intensieve begeleiding bij het stoppen met roken, zoals persoonlijke coaching, telefonische coaching en groepstraining door een huisarts, verpleegkundige of zorgverlener.

Preventieve zorg bij overgewicht

Voor mensen die een ernstig verhoogd BMI hebben, of risico lopen op het ontwikkelen van een aandoening die gerelateerd is aan overgewicht, zoals diabetes en hart- en vaatziekten, is samen met de Nederlandse Vereniging van Diëtisten het programma Beter eten opgezet. Verschillende zorgverleners begeleiden u hierbij naar een actieve en gezonde leefstijl. De diëtiste begeleidt het programma samen met een oefen- of fysiotherapeut in uw omgeving. Samen met hen leert u om zelfstandig gezonde keuzes te maken. Het programma Beter eten bestaat uit drie componenten: advisering over en begeleiding bij dieet, beweging en gedragsverandering.

Omdat wij u graag ondersteunen bij een gezonde leefstijl bieden wij u een extra voordeel: de kosten van de bovengenoemde programma’s voor preventieve zorg vallen buiten uw eigen risico. Normaal gesproken betaalt u over de eerste € 360 die wordt vergoed uit de Basisverzekering uw eigen risico. De kosten van deze aangewezen programma’s voor stoppen met roken en preventieve zorg bij overgewicht worden dus niet in mindering gebracht op het verplichte en vrijwillige eigen risico.

Preventieprogramma’s aanvullende pakketten

Heeft u zich ook nog aanvullend verzekerd? Afhankelijk van deze aanvullende verzekering worden er programma’s vergoed die zich richten op het verbeteren van uw mentale fitheid. Een aantal van deze programma’s wordt ook online aangeboden en dit heeft als voordeel dat het in uw eigen tijd te volgen is. U houdt dus de regie in eigen hand maar tegelijkertijd bestaat de mogelijkheid van telefonisch contact met een behandelaar.

Vragen? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze ZorgConsulenten, zij kunnen u verder informeren over een programma of erkende zorgaanbieder.

Artikelen ONVZ Nieuws maart 2014

Heeft u vragen?

Tel 030 639 62 22

Ma-vrij08.30 - 21.00 uur

Contact

Zorgverzekeringen

Uw gezondheid is onze zorg. Met uitgebreide vergoedingen, aantrekkelijke premies en persoonlijke service.

Zorgverzekeringen >
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding