Inloggen MijnONVZ

Trucs met lichaamstaal: zo vindt iedereen u aardig

U heeft vast wel eens gehoord dat de helft van wat u zegt wordt overgebracht door uw lichaamstaal. Door bewust met uw houding te spelen, heeft u een grote invloed op hoe mensen u waarnemen en waarderen. Vier trucs om aardig gevonden te worden zonder ook maar iets te zeggen.

 • Houd even oogcontact zodra iemand is uitgepraat
  Iemand aankijken als hij praat is een kwestie van beleefdheid. Het oogcontact even vasthouden als hij is uitgepraat, zegt ‘ik hoop dat je nog even doorpraat’. Een teken van oprechte interesse dus.
 • Glimlach (maar pas na een tijdje)
  Een lachend gezicht is prettiger dan een chagrijnig gezicht, maar haal niet direct de lachtrekker over zodra u iemand ziet. Wacht heel even en bouw je glimlach geleidelijk op. Daarmee impliceert u dat deze écht voor uw gesprekspartner bedoeld is.
 • Zoek oogcontact met mensen die níet aan het woord zijn
  Als u in een groep even oogcontact maakt met mensen die níet aan het woord zijn, zegt u eigenlijk dat u geïnteresseerd bent in wat zij vinden van wat de spreker vertelt. Een vleiend teken van interesse. Let op: ga niet zitten staren – dat komt creepy over.
 • Zit nou toch eens stil
  Friemelen, wiebelen, frunniken, draaikonten op je stoel - allemaal gedragingen die overbrengen dat u zenuwachtig bent. Vaak je gezicht aanraken is nog erger: dat doe je namelijk ook als je liegt. U komt in één klap zelfverzekerder en betrouwbaarder over als u overbodige bewegingen schrapt.

Meer weten? Lees eens How to Talk to Anyone, van Leil Lowndes.

Artikelen ONVZ Nieuws november 2014

Heeft u vragen?

Tel 030 639 62 22

Ma-vrij08.30 - 21.00 uur

Contact

Zorgverzekeringen

Uw gezondheid is onze zorg. Met uitgebreide vergoedingen, aantrekkelijke premies en persoonlijke service.

Zorgverzekeringen >
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding