Zorgplan Internationaal

Internationale zorgverzekering

 

Zorgplan Internationaal

Voor wie?

Wanneer u woont en/of werkt in Nederland, komt u in aanmerking voor de basisverzekering. Werkt of verblijft u in het buitenland of ontvangt u inkomsten vanuit het buitenland? Dan bieden wij een passende oplossing met het Zorgplan Internationaal.

Het Zorgplan Internationaal is voor u van toepassing in de volgende situaties:

  • U verblijft in het buitenland in verband met studie of detachering en heeft de intentie om terug te keren naar Nederland, u bent niet ingeschreven bij een Nederlandse gemeente en u ontvangt geen inkomsten uit Nederland, maar u heeft wél in de afgelopen zes maanden een verplichte Nederlandse basisverzekering gehad.
  • U woont in Nederland en u heeft geen recht op de Nederlandse verplichte basisverzekering.
  • U emigreert naar België, Duitsland of Frankrijk. Emigreert u naar een ander land, komt u niet in aanmerking voor de internationale producten van ONVZ.

Woont u in een EU-/EER- land of verdragsland, of ontvangt u inkomen uit een van deze landen, dan adviseren wij u contact met ons op te nemen. Mogelijk kunt u dan gebruikmaken van zorg volgens het Europese verdragsrecht.

Het Zorgplan Internationaal is modulair opgebouwd en biedt u keuze uit een basisdeel, vier aanvullende zorgverzekeringen, een tandartsverzekering en een Privé Kamer.

Meer weten?

Voor mensen die uit het buitenland komen of juist daar gaan werken, gelden
veel verschillende regels. Wilt u weten wat voor u van toepassing is? Kijk dan hieronder:

Heeft u liever telefonisch contact? Wij helpen u graag. Neem contact op met ons Team Buitenland via 030 639 62 22 voor meer informatie.

Aanvragen

De zorgverzekeringen uit het Zorgplan Internationaal kunt u alleen schriftelijk aanvragen. Gebruik hiervoor:

Voor alle zorgverzekeringen geldt een medische selectie. Alleen inwoners van Nederland, België, Frankrijk of Duitsland kunnen een aanvullende zorgverzekering zonder Basisfit Internationaal afsluiten. Hierop geldt wel een toeslag van 50% als men niet verplicht verzekerd is voor het Woonlandpakket bij het Zorginstituut Nederland (ZiNL), voorheen het College voor Zorgverzekeringen (CVZ).

Polisvoorwaarden Internationaal

Hier vindt u de polisvoorwaarden 2015 van onze internationale zorgverzekeringen.