X Sluit deze melding

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

 

Zorgplan Internationaal

Internationale zorgverzekering

 

Zorgplan Internationaal

Voor wie?

Wanneer u woont en/of werkt in Nederland, komt u in aanmerking voor de basisverzekering. Werkt of verblijft u langdurig in het buitenland of ontvangt u inkomsten vanuit het buitenland? Dan bieden wij een passende oplossing met het Zorgplan Internationaal.

Het Zorgplan Internationaal is voor u van toepassing in de volgende situaties:

  • U verblijft langdurig in het buitenland (of gaat dit doen), u bent niet ingeschreven bij een Nederlandse gemeente en u ontvangt geen inkomsten uit Nederland, maar u heeft wél in de afgelopen zes maanden een Nederlands verzekeringsverleden gehad
  • U woont in Nederland, maar u ontvangt inkomsten uit het buitenland
  • U bent buitenlands ambassadepersoneel in Nederland (geldt ook voor gezinsleden die in Nederland wonen zonder eigen inkomsten uit Nederland)
  • U bent in afwachting van een verblijfsvergunning en u bent ingeschreven in Nederland

Woont u in een EU-/EER- land of verdragsland, of ontvangt u inkomen uit een van deze landen, dan adviseren wij u contact met ons op te nemen. Mogelijk kunt u dan gebruikmaken van zorg volgens het Europese verdragsrecht.

Het Zorgplan Internationaal is modulair opgebouwd en biedt u keuze uit een basisdeel, vier aanvullende zorgverzekeringen, een tandartsverzekering en een Privé Kamer.

Meer weten?

Voor mensen die uit het buitenland komen of juist daar gaan werken, gelden
veel verschillende regels. Wilt u weten wat voor u van toepassing is? Kijk dan hieronder:

Heeft u liever telefonisch contact? Wij helpen u graag. Neem contact op met ons Team Buitenland via 030 639 62 22 voor meer informatie.

Aanvragen

De zorgverzekeringen uit het Zorgplan Internationaal kunt u alleen schriftelijk aanvragen. Gebruik hiervoor:

Voor alle zorgverzekeringen geldt een medische selectie. Alleen inwoners van Nederland, België, Frankrijk of Duitsland kunnen een aanvullende zorgverzekering zonder Basisfit Internationaal afsluiten. Hierop geldt wel een toeslag van 50% als men niet verplicht verzekerd is voor het Woonlandpakket bij College voor Zorgverzekeringen.

Polisvoorwaarden Internationaal

Hier vindt u de polisvoorwaarden 2014 van onze internationale zorgverzekeringen.