Inloggen Werkgeversportaal

Partner in vitaliteit

Vitaal zijn én blijven, op het werk maar ook thuis. ONVZ helpt u en uw werknemers er graag bij. Want fittere en gezonde mensen presteren beter en verzuimen minder.

Houd uw personeel blijvend fit

Hoe houdt u uw medewerkers vitaal? De liften en kroketten weghalen? Een yoga-abonnement, een gratis bekertje melk bij de lunch of een gezondheidsworkshop? De mogelijkheden zijn eindeloos. Niet zo vreemd dat er een maatschappelijke discussie is ontstaan hoe ver een werkgever kan en mag gaan om zijn medewerkers gezond te houden.

Rechten en plichten

Kunt u zich als werkgever wel bemoeien met de ongezonde levensstijl die een medewerker er thuis op nahoudt? Mag de medewerker niet zelf bepalen of hij rookt, drinkt en op wintersport gaat? Heeft een medewerker ook bepaalde plichten? Werkgevers hebben juridisch gezien weinig om op terug te vallen. Ongezond gedrag dat het werk onmogelijk of gevaarlijk maakt, is bespreekbaar.

Denk er samen over na

De discussie blijft dus moeilijk. Daarom kan een werkgever het beste een vitaliteitsbeleid opstellen, samen met medewerkers. Het spreekt voor zich dat het management bij de uitvoering een voorbeeldfunctie heeft. Zo klopt het niet als u zegt voorstander te zijn van gezond voedsel terwijl u alleen fast food aanbiedt in de kantine. Denk ook na over een beleid voor de lange termijn.

Gemakkelijk maken

Maak de keuzes voor gezond gedrag gemakkelijk. Mensen willen eigenlijk wel iets veranderen aan hun (ongezonde) gedrag, maar weten vaak niet hoe. Bied alleen gezonde voeding aan in het bedrijfsrestaurant en zorg voor gezellige sporttoernooien of relaxruimtes. Zo benadert u het bevorderen van gezond gedrag op een positieve manier.

 

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding