Inloggen MijnONVZ

Vitaalste bedrijf van Nederland

Een werkgever speelt een belangrijke rol bij de gezondheid van zijn werknemers. Dat gaat verder dan een verantwoorde lunch aanbieden. Koekjesbakkerij Veldt weet daar alles van. Zij waren in 2014 het Vitaalste bedrijf van Nederland.    

Wat is het?
Het Vitaalste bedrijf van Nederland, ook bekend als de ElkeDagBeterAward is een initiatief van MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar. Vitaliteit (gezondheid werknemers), mobiliteit (stappen die werknemers kunnen zetten binnen de onderneming) en excelleren (het beste uit werknemers halen) zijn de belangrijkste punten waarop de deelnemende bedrijven zijn beoordeeld. De jury onder leiding van voormalig zwemmer Pieter van den Hoogenband heeft in 2014 Veldt gekozen omdat:

Medewerkers op een vernieuwende manier bij het gehele productieproces zijn betrokken en worden aangemoedigd eigen beslissingen te nemen en samen te werken met het management. Dit leidt zichtbaar tot een positief bedrijfsresultaat, betere financiële prestaties en bovendien meer werkplezier. Daarnaast loopt er bij Veldt een vitaliteitsprogramma, dat werknemers fit en vitaal houdt.


   
Duurzaamste inzet werknemers 
Ook dit jaar gaan MKB-Nederland en ONVZ op zoek naar het mkb-bedrijf dat er het best in slaagt zijn werknemers duurzaam in te zetten. Eerst worden 5 regionale voorrondes gehouden. Voor de regio Midden-, Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Daar komen 5 winnaars uit. Die gaan door voor de landelijke ElkeDagBeterAward. Uiteindelijk kiest Pieter van den Hoogenband, samen met het publiek en zijn mede-juryleden uit alle regiowinnaars het Vitaalste bedrijf van Nederland. De winnaar mag het stokje overnemen van Koekjesbakkerij Veldt.

Winnaars 2015
In 2015 zijn in de voorrondes de volgende bedrijven uitgeroepen tot vitaalste bedrijven:

  • Van Heugten Transport uit Scherpenzeel (Midden-Nederland)
  • Klok Onderhoud- en Afbouwgroep uit Assen (Noord-Nederland)
  • Visscher Traffic uit Nieuwleusen (Oost-Nederland)
  • Hutten uit Veghel (Zuid-Nederland)
  • SKIM uit Rotterdam (West-Nederland)   

Week van de Ondernemer

Uit de regionale winnaars is inmiddels de landelijke winnaar gekozen van het Vitaalste bedrijf van Nederland (ElkeDagBeterAward) 2015. Klok Onderhoud- en Afbouwgroep uit Assen mag zich een jaar lang het vitaalste bedrijf van Nederland noemen. Dat gebeurde op 25 november in de RAI in Amsterdam tijdens de Week van de Ondernemer.


 

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding