Inloggen Digitaal Portaal

Meer transparantie over kortingen en provisies

Een grotere mate van transparantie in de verzekeringsbranche vraagt ook om meer openheid van verzekeringsadviseurs. Bijvoorbeeld over kortingen en provisies. Voor wie goede argumenten heeft mag dat geen probleem zijn.

De financiële sector kent de laatste jaren een groot aantal kritische volgers. Ook de verzekeringsbranche mag rekenen op de nodige aandacht. Op zich is dat geen ramp, want het houdt ons scherp. Daarbij past een proactieve houding in de vorm van actieve communicatie en een grotere transparantie. De zorgverzekeraars hebben onderling afgesproken dat dit de beleidslijn is voor de komende jaren.

In dit verband is ook het stelsel van kortingen en provisies besproken. Zoals u weet geldt bij ONVZ voor individuele collectieve verzekeringen een korting c.q. provisie van 3% op de basisverzekering en 7% op de aanvullende verzekeringen. De provisie bedraagt dan voor deze (individueel) collectieve verzekeringen respectievelijk 2% en 5%. Wij communiceren deze kortingspercentages actief op onze website.

Advies en service

Het kortingspercentage dat verzekeringsadviseurs aan hun relaties doorgeven varieert, afhankelijk of u heeft gekozen voor het individuele tarief of het individueel collectieve tarief. Daar kunnen heel goede redenen voor zijn. Als kritische consumenten daarover vragen gaan stellen, heeft u daar vanzelfsprekend het antwoord op.

Uiteraard gaat ONVZ zich op geen enkele manier bemoeien met uw bedrijfsvoering. Wij vinden het echter wel van belang om u te wijzen op de door zorgverzekeraars ingezette lijn naar meer transparantie. Een gevolg daarvan kan zijn dat ook consumenten u vragen gaan stellen over hoe het precies zit met de kortingen. Als u uw uitleg met goede argumenten kunt onderbouwen, mag dat echter geen enkel probleem zijn.

Nog vragen?

Heeft u nog vragen over kortingen en provisies? Neemt u dan contact op met uw relatiemanager. U kunt ONVZ ook bereiken via 030 639 64 10 of een e-mail sturen naar vo@onvz.nl.

Artikelen ONVZ Nieuws Oktober 2015

Heeft u vragen?

Ma-vrij08:30 - 17:30 uur

vo@onvz.nl

Contact

Zorgverzekeringen

Uw gezondheid is onze zorg. Met uitgebreide vergoedingen, aantrekkelijke premies en persoonlijke service.

Zorgverzekeringen >
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding