Heeft u vragen? Bel 030 639 62 22 English

Heeft u een vraag?
Neem contact met ons op

We staan voor u klaar. Waar kunnen we u mee helpen?

Telefoon

 • Snel persoonlijk contact
 • Ma t/m vr: 8.00 – 18.00 uur

Snelste antwoord

030 639 62 22

Contactformulier

 • Antwoord binnen 2 werkdagen

ZorgConsulent

 • Hulp en advies bij uw zorgaanvraag

Actuele vragen

 • Krijg ik stroomkosten vergoed bij thuisbeademing?

  Vanaf september 2019 vergoeden wij stroomkosten voor thuisbeademing. Bent u afhankelijk van beademing thuis? Leest u dan welke vergoeding u kunt krijgen. En wat u daarvoor moet doen.

 • Wilt u zich (of uw kind) laten inenten tegen meningokokken ACWY en gaat u niet op reis?

  Dan kunt u soms vergoeding krijgen voor het vaccin tegen meningokokken ACWY vanuit uw aanvullende verzekering. Dat kan alleen als er geen andere regeling bestaat, waarvan u gebruik kunt maken. Zoals het Rijksvaccinatieprogramma. Op dit moment wordt het vaccin vanuit het Rijksvaccinatieprogramma vergoed aan uw kind als uw kind rond de 14 maanden is of geboren is tussen 1 januari 2001 en 31 december 2005. Is een van deze situaties niet van toepassing op uw kind of heeft uw kind nog geen oproep ontvangen vanuit het Rijksvaccinatieprogramma? Dan adviseren wij om met uw huisarts te overleggen of het vaccin voor u of uw kind aan te raden is. Als u een voorschrift van uw huisarts heeft en de vaccinatie bij de apotheek haalt, vergoeden wij de kosten van de vaccinatie volgens de vergoeding Geneesmiddelen (aanvullende verzekering), het daarbij behorende consult valt niet onder de vergoeding.

 • Waarom krijg ik van mijn apotheek een goedkoper middel mee en niet (meer) mijn merkgeneesmiddel?

  De zorg is de laatste jaren steeds duurder geworden. Om de zorgkosten in de hand te houden (in ieders belang) controleren wij de laatste jaren meer op de doelmatigheid van geneesmiddelen. Dit betekent dat u samen met uw arts kunt kiezen voor een middel dat voor u het beste werkt. Dat hoeft niet altijd het goedkoopste middel te zijn, maar het mag ook niet onnodig duur zijn. Een merkgeneesmiddel is in de meeste gevallen onnodig duur. Een (goedkoper) merkloos middel werkt immers hetzelfde. U kunt het merkgeneesmiddel wel blijven gebruiken als uw arts dit nodig vindt, omdat u bijvoorbeeld allergisch bent voor de hulpstoffen die het merkloze middel bevat. Uw arts zal dan op het recept aangeven dat er sprake is van medische noodzaak. Uw apotheker mag dan het duurdere merkgeneesmiddel afleveren. In andere gevallen zal de apotheker het merkloze middel meegeven.

 • Kan ik mijn eigen risico gespreid betalen?

  Kunt u de kosten van het eigen risico even niet in één keer betalen? Voorkom dan dat de rekeningen zich opstapelen en neem meteen contact met ons op. Met een betalingsregeling betaalt u het verschuldigde bedrag dan in termijnen terug. Zonder extra kosten. Stuur een e-mail naar vd@onvz.nl of bel ons op 030 639 62 22. Dan kijken wij samen met u naar een passende oplossing.

 • Wat is een begeleidingsgesprek bij de apotheek?

  Als u een nieuw geneesmiddel van de apotheek krijgt bespreekt de apotheker of apothekersassistent met u wat u moet weten over dit geneesmiddel. Dit is onder meer: het gebruik en de werking van het medicijn, de mogelijke bijwerkingen en eventuele bijzonderheden of samenhang met andere medicijnen die u gebruikt. Dit is een begeleidingsgesprek nieuw geneesmiddel. De servicekosten voor dit geneesmiddel zijn hoger dan voor een geneesmiddel dat u al eerder van de apotheek heeft gehad. Deze kosten staan apart op de rekening vermeld als ‘terhandstelling met begeleidingsgesprek nieuw geneesmiddel’.

 • Wat is een dbc-zorgproduct?

  In het ziekenhuis wordt voor elke nieuwe zorgvraag een zorgtraject gestart. Het zorgtraject omvat alle activiteiten die in het ziekenhuis zijn uitgevoerd voor de behandeling van uw ziekte of aandoening. Een zorgtraject wordt gedeclareerd met een dbc-zorgproduct. Een ziekenhuisnota wordt samengesteld met deze unieke code, die uw zorgtraject weergeeft. Het bedrag van de ziekenhuisnota is een gemiddelde prijs. Het kan dus zijn dat u maar kort bij de medisch specialist bent geweest. Een dbc-zorgproduct start met een verwijzing en eindigt met de laatste controle.

Onze telefoonnummers

 • Algemeen

  030 639 62 22

  Voor algemene vragen over uw zorgverzekering.

  Wij zijn geopend op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur.

  030 639 62 22
 • Acute medische zorg in buitenland

  +31 88 668 97 67

  Neem in geval van acute opname in het ziekenhuis in het buitenland direct contact op met de 24-uurs service van ONVZ Zorgassistance. Dit telefoonnummer vindt u ook op uw zorgverzekeringspas.

  +31 88 668 97 67
 • ZorgConsulent

  0800 022 14 50

  Voor persoonlijke hulp bij uw keuze van arts of ziekenhuis. En bijvoorbeeld voor uitstekende wachtlijstbemiddeling en de beste ondersteuning voor mantelzorgers.

  0800 022 14 50
 • Kraamzorg Service

  088 668 97 05

  Bent u zwanger en wilt u kraamzorg aanvragen? U kunt dit ook zelf online regelen.

  088 668 97 05
 • Zittend ziekenvervoer per taxi

  0900 333 33 30

  Voor het aanvragen en regelen van taxivervoer.

  0900 333 33 30

Onze adresgegevens

Klanten waarderen
onze service met een

8,2

Zo blijkt uit onafhankelijk onderzoek.

Wij zijn pas tevreden als u dat ook bent!

Tip, verbetering of klacht? 

We horen het graag, want dan kunnen we u nog beter helpen. Laat het ons weten.

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.